NIF undersøker OL-pels

Fikk kritikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter at Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF) fikk kritikk for bruk av vaskebjørnpels i OL-kolleksjonen, har forbundet nå tatt kontakt med leverandøren.

Forbundet skriver at det er kommet fram opplysninger i brevet som ikke er i tråd med det de har fått fra leverandøren. NIF har derfor bedt om å få en skriftlig redegjørelse fra produsenten av OL-kolleksjonen.

- Vi ønsker å vite om det er pels fra villdyr eller fra avlsdyr. Dersom det er pels fra villdyr ønsker vi å vite hvilken fangstmetode som er brukt. Dersom det er avlsdyr vil vi vite hvordan disse dyrene er avlet opp, sier idrettspresident Karl-Arne Johannessen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Årets OL-kolleksjon er levert av Phenix. Forbundet fikk etter lanseringen av OL-antrekket brev fra en dyrevernsorganisasjon om bruken av pelsen. Da organisasjonen først tok kontakt ble forbundet fortalt at dette var pels fra hund. I brevet som er sendt forbundet i etterkant forteller de imidlertid at pelsen kommer fra ville vaskebjørner som er blitt fanget med fotsaks og som pines som følge av denne fangstmetoden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer