NIF vil ikke støtte bokseendringer

«Det er i dag gjort endringer i forskriften til knockoutloven som kan gi økt skaderisiko.»

BOKSING PÅ NORSK JORD?: Regjeringen fremmet i dag et forslag for Stortinget om å tillate proffboksing i Norge. NIF kommer ikke til å støtte forslaget, skriver de i en pressemelding.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BOKSING PÅ NORSK JORD?: Regjeringen fremmet i dag et forslag for Stortinget om å tillate proffboksing i Norge. NIF kommer ikke til å støtte forslaget, skriver de i en pressemelding. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norges idrettsforbund (NIF) kommer ikke til å støtte regjeringens forslag om å oppheve proffbokseloven.

«En forutsetning for NIFs tidligere støtte til opphevelse av proffbokseloven, var at all boksing ble underlagt knockoutloven og dens forskrift med de strenge krav til ivaretakelse av utøvernes helse og sikkerhet som følger av forskriften til loven», skriver idrettsforbundet i en pressemelding.

De føler ikke at de endringene foreslått av regjeringen følger deres anbefaling.

«Det er i dag gjort endringer i forskriften til knockoutloven som kan gi økt skaderisiko. Dette endrer premissene for NIFs vedtak. Som følge av disse endringene kan NIF ikke støtte forslaget om å oppheve proffbokseloven.»

Overser anbefalinger NIF mener regjeringen har sett bort fra innspillene fra blant andre Den norske legeforening og Helsedirektoratet.

«De anbefalte tydelig å ikke gjøre endringer i lovverket som fører til økt helserisiko.»

«Knockoutlovens formål er å ivareta utøvernes helse og sikkerhet. Det kan reises spørsmål om departementet har hjemmel til å vedta forskriftsendringer som reduserer sikkerheten for utøverne, uten samtidig å endre knockoutloven», står det videre.Endringer

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer