NIF vil ikke støtte bokseendringer

«Det er i dag gjort endringer i forskriften til knockoutloven som kan gi økt skaderisiko.»

BOKSING PÅ NORSK JORD?: Regjeringen fremmet i dag et forslag for Stortinget om å tillate proffboksing i Norge. NIF kommer ikke til å støtte forslaget, skriver de i en pressemelding.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BOKSING PÅ NORSK JORD?: Regjeringen fremmet i dag et forslag for Stortinget om å tillate proffboksing i Norge. NIF kommer ikke til å støtte forslaget, skriver de i en pressemelding. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Norges idrettsforbund (NIF) kommer ikke til å støtte regjeringens forslag om å oppheve proffbokseloven.

«En forutsetning for NIFs tidligere støtte til opphevelse av proffbokseloven, var at all boksing ble underlagt knockoutloven og dens forskrift med de strenge krav til ivaretakelse av utøvernes helse og sikkerhet som følger av forskriften til loven», skriver idrettsforbundet i en pressemelding.

De føler ikke at de endringene foreslått av regjeringen følger deres anbefaling.

«Det er i dag gjort endringer i forskriften til knockoutloven som kan gi økt skaderisiko. Dette endrer premissene for NIFs vedtak. Som følge av disse endringene kan NIF ikke støtte forslaget om å oppheve proffbokseloven.»

Overser anbefalinger NIF mener regjeringen har sett bort fra innspillene fra blant andre Den norske legeforening og Helsedirektoratet.

«De anbefalte tydelig å ikke gjøre endringer i lovverket som fører til økt helserisiko.»

«Knockoutlovens formål er å ivareta utøvernes helse og sikkerhet. Det kan reises spørsmål om departementet har hjemmel til å vedta forskriftsendringer som reduserer sikkerheten for utøverne, uten samtidig å endre knockoutloven», står det videre.
Endringer

Forslaget fra regjeringen tas opp i familie- og kulturkomiteen tirsdag. Derfra kan det ta så lite som seks uker til det er ferdig behandlet og kan tas opp til votering, opplyser stortingsrepresentant Morten Stordalen (Frp) til NTB.

Endringene som er vedtatt gjelder i hovedsak:

* Mulighet for lengre kamper i aktiviteter med lav til moderat skaderisiko.

* Hjelm blir ikke lenger obligatorisk beskyttelsesutstyr.

* Det åpnes for å gi individuell dispensasjon for boksere over 34 år.

* De aktuelle bokserne må drive antidopingarbeid i henhold til Verdens Antidopingbyrås (WADA) regelverk.

(NTB)