FIKK FYKEN: 1. divisjonsklubben Sheffield United har kvittet seg med manager Nigel Clough og hele støtteapparatet hans, melder klubben på sine nettsider.
Foto: NTB Scanpix
FIKK FYKEN: 1. divisjonsklubben Sheffield United har kvittet seg med manager Nigel Clough og hele støtteapparatet hans, melder klubben på sine nettsider. Foto: NTB ScanpixVis mer

Nigel Clough ferdig i Sheffield United

«Det var nødvendig med en utskiftning i den sportslige ledelsen».

1. divisjonsklubben Sheffield United har kvittet seg med manager Nigel Clough og hele støtteapparatet hans, melder klubben på sine nettsider.

«Det var nødvendig med en utskiftning i den sportslige ledelsen», skriver klubben på nettet mandag, samtidig som det blir offentliggjort at manageren har fått sparken.

United avsluttet på femteplass i serien, men ble slått i semifinalen i omspillet. Klubben tapte også i semifinalen i ligacupen

Nigel Clough er sønnen til Brian Clough, som vant europacupen to ganger som manager for Nottingham Forest. Sønnen kom til Sheffield United i 2013. Han spilte for Nottingham Forest med faren som manager, før han flyttet videre til Liverpool og Manchester City. Før han la fotballstøvlene på hylla fikk han også med seg 14 landskamper for England.

Han begynte sin managerkarriere i 1998 i Burton Albion. Der var han til 2009. Da gikk han videre til Derby.

(NTB)