Nigeria raser over FIFA-utestengelse

Skulle spilt landskamp mot Guinea.

UTE PÅ UBESTEMT TID: Det nigerianske fotballandslaget får ikke spille før Fifa er fornøyd med kontrollen av sporten i landet. Foto: AFP/JEWEL SAMAD
UTE PÅ UBESTEMT TID: Det nigerianske fotballandslaget får ikke spille før Fifa er fornøyd med kontrollen av sporten i landet. Foto: AFP/JEWEL SAMADVis mer

|||Fotballedere, spillere og tilhengere i Nigeria raser etter at Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har vedtatt å utestenge landet.

Regjeringen i landet har gått inn og overstyrt ledelsen i forbundet, og det er det som er årsaken til at FIFA har reagert.

Inntil videre er landet utestengt på alle nivåer, og sanksjonen kommer til å bli opprettholdt helt til det valgte styret i det nigerianske forbundet får lov til å styre fotballen i landet uten regjeringsinnblanding.

- Jeg har fått en orientering fra vår nasjonale sportskommisjon som mottok brevet fra FIFA om at Nigeria er utestengt inntil videre, men ytterligere kommentarer til dette har jeg ikke, sier fungerende generalsekretær i det nasjonale fotballforbundet i Nigeria, Emmanuel Ikpeme.

Det aller første som vil skje etter at FIFA slo til er at Nigeria ikke kan spille kvalifiseringskampen til afrikamesterskapet mot Guinea allerede kommende helg.

Nå lurer både spillere og ledere i nigeriansk fotball hva sportsministeren kommer til å fortelle de mange fotballtilhengerne i landet.

De spillerne fra utenlandske klubber som skulle være med i kampen mot Guinea, skulle ha møttes i Lagos i begynnelsen av denne uken. Det blir det trolig ikke noe av nå.

(NTB-AFP)