<strong>I FIFAS SØKELYS:</strong> Nigeria risikerer å miste inntektene fra årets VM-sluttspill etter at regjeringen i landet blandet seg inn i interne prosesser i fotballforbundet.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / ARIS MESSINIS
I FIFAS SØKELYS: Nigeria risikerer å miste inntektene fra årets VM-sluttspill etter at regjeringen i landet blandet seg inn i interne prosesser i fotballforbundet.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / ARIS MESSINIS Vis mer

Nigeria risikerer FIFA-straff

Etter at regjeringen blandet seg inn i fotballen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Nigeriansk fotball risikerer straff fra Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) etter at regjeringen i landet har blandet seg inn i interne rutiner i forbundet.

Det er blitt kjent at dagen før VM-fotballen skulle sparkes i gang i Sør-Afrika, fikk Det nigerianske fotballforbundet beskjed fra landets nasjonale sportskommisjon som blir ledet av sportsminister Ibrahim Bio, om å avvikle alle valgprosesser i forbundet.

Dette har forbundet i Nigeria gått videre med til FIFA, og nå har FIFA i et brev til den nigerianske regjeringen varslet at dersom dette standpunktet ikke blir trukket tilbake, så risikerer landet straff fra det internasjonale forbundet.

Sportsministeren har vært i kontakt med FIFA-president Sepp Blatter i sakens anledning, men Blatter har gitt beskjed om at de normale valgrutinene i forbundet skal følges. FIFA-presidenten vil ikke høre om noe annet.

Det kan også bli aktuelt for FIFA å tilbakeholde 8 millioner dollar (ca. 70 millioner kroner) som landet har tjent etter å ha vært med i gruppespillet i VM.

Følger også Frankrike
Også situasjonen i Frankrike følges tett av samme årsaker etter at president Nicolas Sarkozy varslet at han ville engasjere seg personlig i å utrede reformer for fransk fotball.

Onsdag møtte Sarkozy statsminister Francois Fillon og idrettsminister Roselyne Bachelot for diskusjoner.

Irak ble utestengt av FIFA etter politisk innblanding, og generalsekretær Jerome Valcke, som også er fransk, sier at han ikke ser noen grunner til at et europeisk land skulle behandles annerledes, melder nyhetsbyrået AP.

(NTB-DPA-AP)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer