Nigeria sjokkerte med 3-3 mot Sverige i fotball-VM mandag. Her jubler Ngozi Okobi (13) for sin scoring. Foto: USA Today Sports / NTB scanpix
Nigeria sjokkerte med 3-3 mot Sverige i fotball-VM mandag. Her jubler Ngozi Okobi (13) for sin scoring. Foto: USA Today Sports / NTB scanpixVis mer

Nigeria sjokkerte svenskene

Lå under 0-2 ved pause.

Nigeria imponerte offensivt i 3-3-kampen mot Sverige i fotball-VM mandag, på en dag da Afrika slo tilbake etter Elfenbenskystens timålstap mot Tyskland.

Nigeria lå under 0-2 ved pause og 2-3 fem minutter før slutt, men kom tilbake og tok et fullt fortjent poeng mot Pia Sundhages lag i den første kampen i «dødens gruppe».

USA-proff Francisca Ordega, med en fortid i svenske Piteå, utlignet i det 87. minutt da hun vakkert ble spilt gjennom av Ngozi Okobi og slo ballen mellom beina på målvakt Hedvig Lindahl. Spillere og trenere kastet seg ned og kysset kunstgresset i Winnipeg.

- Det er bra med ett poeng. Dette er en tøff gruppe, sa Sundhage til TV4.

Nigeria var best i første omgang, men Sverige scoret to ganger på hjørnespark etter hårreisende feltarbeid (eller mangel på det) av keeper Precious Dede. Det første brystet Desiré Oparanozie i eget mål, deretter beinet Nilla Fischer i tomt mål etter at keeper hadde satt seg selv helt ut av spill.

Fort gjort Hele tiden var det nigerianerne som spilte best og skapte mest, og i annen omgang fikk de uttelling to ganger på tre minutter. Okobi reduserte før stjerneskuddet og Liverpool-spilleren Asisat Oshoala (20) utlignet, begge etter svenske balltap og raske kontringer.

Svenskene reiste seg og tok ledelsen igjen ved innbytter Lotte Sembrant i det 60. minutt, etter at Ngozi Ebere stilte seg fem meter bak resten av forsvarsfireren slik at svenskene kunne kombinere seg fram på siden uten fare for offside.

Det var ikke slutt med det, og etter at Ordega hadde satt inn 3-3 var det Nigeria som presset på for et vinnermål. Svenskene holdt unna og fikk iallfall ett poeng i sin første VM-kamp.

- Kommer tilbake - Tre scoringer er bra, men det var mindre bra at vi slapp inn to raske mål rett etter pause. Vi ledet med to og hadde en god prat i pausen, men starten på annen omgang var ikke bra. Vi kommer til å reise oss, og det skal vi vise i neste kamp, sa Sundhage til TV4.

Den kampen spilles mot USA, som hun tidligere har trent til to OL-gull og VM-sølv. Amerikanerne slo Australia 3-1 i sin første kamp etter to mål av kantspilleren Megan Rapinoe.

Dagen ble bare bedre for Afrika, ettersom Kamerun slo Ecuador 6-0 i gruppe C.

(NTB)