Fotball-VM for kvinner 2019

Nigeria-stjerna Norge frykter

Norges åpningsmotstander er ukjent for de fleste. Men én spiller bør de norske spillerne være spesielt obs på.

STJERNE: Barcelona-spiller Ashisat Oshoala er Nigerias største stjerne - og spilleren Norge må stoppe. Foto: REUTERS/Albert Gea
STJERNE: Barcelona-spiller Ashisat Oshoala er Nigerias største stjerne - og spilleren Norge må stoppe. Foto: REUTERS/Albert Gea Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

REIMS (Dagbladet): I dag spiller Norge sin første kamp i årets fotball-VM. Nigeria, rangert som Afrikas beste lag, er motstander.

Nigeria vant Afrikamesterskapet i fjor, der de slo Sør-Afrika på straffesparkkonkurranse i finalen. Samme Sør-Afrika som Norge slo 7–2 i generalprøven til årets VM forrige helg.

«Uryddige, men holder et høyt nivå individuelt sett», «sterke fysiske» og «vet ikke så mye om dem» er svar som går igjen på spørsmål om hva de norske trenerne og spillerne vet om Nigerias landslag.

– Jeg spiller jo på lag med Ngozi Ebere, men vet ikke så mye om spillestilen deres. De prøver å trikse litt og sånn, men jeg tror vi har en mulighet til å slå dem. Men de har en veldig annen kultur på og utenfor banen, det merker jeg, sier Arna Bjørnar-keeper Oda Bogstad til Dagbladet.

I tillegg til forsvarsspiller Ebere i Arna-Bjørnar, spiller også angrepsspilleren Rasheedat Ajibade i Toppserien for Avaldsnes. Begge er i Nigerias VM-tropp.

I tillegg spiller flere av nigerianerne i Sverige, men den største stjerna spiller for Barcelona: Asisat Oshoala.

– Hun er veldig god. De har et godt lag, sier Ingrid Moe Wold til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer