Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nigeriansk 18-åring rystet Odd, så leverte han et enda bedre intervju

«Kachi-ng!»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Odd - Sarpsborg 08 1-1 (1-0)

(Dagbladet): Onyekachi Hope Ugwuadu. Ikke hørt navnet før? Det er i tilfelle ikke så rart. Før ettermiddagens tippeligakamp mellom Odd og Sarpsborg 08 hadde den nigerianske 18-åringen nemlig bare spilt én kamp for blåtrøyene fra Østfold.

Derfor var det tydelig at spissen som ble hentet fra Nigeria på overgangsvinduets siste dag forrige måned ønsket å presentere seg for det norske fotballpublikummet. Og det gjorde «Kachi» til gagns.

Med en frekk vending på overtid og et påfølgende skudd fra rundt 20 meter banket unggutten inn 1-1. På den måten reddet han et viktig poeng for bortelaget, samtidig som Odds seiersrekke på fem kamper ble effektivt stoppet.

- Wow Etter oppgjøret var Sarpsborg-spilleren overlykkelig. I et intervju med C More takket en energisk «Kachi» både lagkamerater, trenere og høyere makter.

- Wow! De har inspirert meg. De har sagt at jeg kan gjøre det. Jeg vil også takke Gud og Jesus, sier 18-åringen på en måte som får fram latteren hos trener Geir Bakke.

- For et intervju. Fantastisk, sier Bakke, før han utdyper hvorfor han satte innpå nettopp «Kachi» da Sarpsborg jaktet utligning i sluttminuttene.

- Han er frisk, han er god. Han viser at det er noe som bor i den gutten, forteller Bakke og smiler.

Tabbet seg ut Scoringen kom bare sju minutter etter at Olivier Occean løftet et straffespark over tverrliggeren på vel arrogant vis - på stillingen 1-0 til Odd. Den misbrukte muligheten kostet Dag-Eilev Fagermos menn dyrt, for med seier ville skienslaget lagt et betydelig press på Stabæk i kampen om sølvet.

- Vi kunne scoret fem mål i dag. Dette er et gufs fra vårsesongen. Det er skuffende, sier Fagermo til C More.

Det syns også kaptein Steffen Hagen.

- Det er selvfølgelig veldig surt. Vi kan bare takke oss selv. Vi misbruker kjempesjanser på kontringer i andre omgang, sier Hagen til C More.

Langt mer fornøyd var Sarpsborg 08-gutta, og spesielt Lasse Heinze. Den danske keeperen tabbet seg kraftig ut da Odd tok ledelsen etter 13 minutter. Heinze feilberegnet et langt gjennomspill totalt, noe Occean utnyttet brutalt. Med et kontrollert touch snappet spissen ballen før han fant en umarkert Pape Diouf på løp inn i 16-meteren. Sistnevnte fikk dermed en enkel jobb med å trille inn 1-0 i et tilnærmet tomt bur.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!