Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nigeriansk fotballspiller dømt til 40 piskeslag

For alkoholkonsum og promillekjøring.

DØMT: Nigerianske Stephen Worgu (20) er dømt til å betale bot, samt motta 40 piskeslag for å drikke alkhol, samt kjøre i påvirket tilstand. Spissen bedyrer sin uskyld. Foto: Mohamed Nureldin Abdallh / REUTERS.
DØMT: Nigerianske Stephen Worgu (20) er dømt til å betale bot, samt motta 40 piskeslag for å drikke alkhol, samt kjøre i påvirket tilstand. Spissen bedyrer sin uskyld. Foto: Mohamed Nureldin Abdallh / REUTERS. Vis mer

|||(Dagbladet.no): Da tidligere Lyn-spiller Mikel John Obi ble dømt for fyllekjøring endte det med inndratt førerkort for Chelsea-spilleren

I Nord-Sudan, hvor muslimske Sharia-lover er gjeldende, er straffeutmålingen en ganske annen.

Stephen Worgu, spiss på toppserieklubben Al-Merreikh of Omdurman, ble funnet skyldig i å konsumere alkohol, samt kjøre i ruspåvirket tilstand av en domstol i Khartoum, melder CNN.

For å drikke alkohol må 20-åringen betale rundt 100 norske kroner i bot, samt ytterligere 450 kroner for promillekjøringen.

I tillegg må Worgu, tidligere toppscorer i den afrikanske versjonen av Champions League, finne seg i 40 piskeslag.

Anket dommen
20-åringen ble kjøpt til sudanske Al-Merreikh fra den nigerianske toppserieklubben Enyimba.

Overgangen er en av de største noensinne i afrikansk fotball, skriver CNN.

Nigerianerens advokat fortalte i retten at Worgu skal hatt vanskeligheter med å finne seg til rette i den sterkt religiøse sudanske kulturen.

- Jeg har absolutt ikke gjort noe galt. Virkelig, jeg hadde ikke drukket, har Worgu uttalt til BBC.

Spissens advokat har anket dommen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media