Nike bryter med Barton

I motsetning til Newcastle.

Utstyrsgiganten Nike har sagt opp en sponsoravtale med fotballspilleren Joey Barton som ble løslatt fra fengsel denne uken.

Newcastle-spilleren ble dømt for overfall i mai. Han har hele tiden fått støtte fra manager Kevin Keegan og klubben, men Nike som sponsor, ser annerledes på saken.

- Vi har en klausul i alle avtalene våre om at vi kan si opp en hver avtale, dersom utøverne gjør noe som kan sette bedriften og bransjen vår i dårlig lys, sier en talsmann for utstyrsgiganten.

Barton satt inne i 74 dager etter å ha fått en straff på seks måneder for overfallet han sto bak. Han har også en betinget dom på fire måneders fengsel hengende over seg. Prøvetiden på den straffen er to år.

25-åringen får nå sjansen til å bygge opp fotballkarrieren sin igjen, men mister Nike-avtalen på vel 400.000 kroner i året.

(NTB)

• Les også: Newcastle gir voldsmannen Barton enda en sjanse

BRÅKEBØTTE: Newcastles midtbanespiller Joey Barton (t.v.), her i duell med Middlesbroughs Fabio Rochenback, er kjent for å bety trøbbel. Foto: ANDREW YATES/AFP/SCANPIX
BRÅKEBØTTE: Newcastles midtbanespiller Joey Barton (t.v.), her i duell med Middlesbroughs Fabio Rochenback, er kjent for å bety trøbbel. Foto: ANDREW YATES/AFP/SCANPIX Vis mer
Nike bryter med Barton