<strong>BLE OVERTALT:</strong> En av Nikes grunnleggere, Phil Knight, var i utgangspunktet imot slagordet. Det var før det ble en hit. Foto: Kevork Djansezian/Scanpix
BLE OVERTALT: En av Nikes grunnleggere, Phil Knight, var i utgangspunktet imot slagordet. Det var før det ble en hit. Foto: Kevork Djansezian/Scanpix Vis mer

Nike-slagord inspirert av dobbeldrapsmann

«Just Do It».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Du har sannsynligvis hørt Nikes berømte slagord «Just Do It» mange ganger. Det du nok ikke visste, er at det opprinnelig stammer fra utsagnet dobbeldrapsmannen Gary Gilmore kom med før han skulle henrettes i 1977.

Det forteller Dan Wieden, fra reklamebyrået Wieden/Kennedy.

- De spurte han om han hadde noen siste tanker. Da sa han: «Let's do it». Jeg likte det så godt, så jeg endret det til «Just Do It», forteller Wieden til magasinet De Zeen.

En av Nikes grunnleggere, Phil Knight, skal ha vært i mot å bruke idéen, men ga etter da Wieden tryglet han om å stole på ham. Siden den første reklamekampanjen, har slagordet forblitt værende.

Nå er «Just Do It» synonymt med Nike og utstyrgigantens suksess. Slagordet er også kåret til det beste i det 20. århundret av Campaign.

Wieden mener grunnen til at han laget det, var morsom fordi han plutselig kom til å tenke på denne Gilmore. Han ble i 1976 døpt til «Utah-morderen», etter han drepte en kvinne og en mann i Portland.

Som straff ble Gilmore stilt opp foran en gruppe menn med gevær og henrett. Det var like før han kom med ordene som inspirerte Wieden og ble en stor del av Nikes historie, skriver amerikanske Huffington Post.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer