NFL-spiller Colin Kaepernick i Nike-kampanje

Nike støtter den kontroversielle stjerna. Folk svarer med boikott og brenning av klær

Colin Kaepernicks stille protest har fått nytt liv, få dager før NFL-starten.

OMDISKUTERT: To år er gått siden Colin Kaepernick (30) ble kjent verden over for sine politiske markeringer i National Football League (NFL) - men de er ikke glemt. Video: Reuters / AP / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

To år er gått siden Colin Kaepernick (30) ble kjent verden over for sine politiske markeringer i National Football League (NFL).

Kaepernick protesterte mot det han selv omtalte som rasediskriminering og politivold i USA, ved å sette seg ned på kne, og uttalte at han ikke kom til å stå opp og vise stolthet for et flagg som tilhører et land som undertrykker svarte mennesker.

Det hele startet før en oppkjøringskamp i 2016 da den daværende San Francisco 49ers-spilleren satte seg ned på kne da nasjonalsangen «The Star Spangled Banner» ble spilt.

- Motarbeidet av systemet

Protesten fortsatte ut i sesongen, og da 2016/2017-sesongen var over, valgte han å avslutte kontrakten med laget. Håpet var nok å få seg en ny klubb, men 30-åringen har ikke blitt signert av noe lag etter at han ble en såkalt «free agent».

- Det er ikke tvil om at kurven hans var nedadgående før dette skjedde, men han er god nok til å ha kunnet kjempe seg til en startposisjon på et lag. Han blir motarbeidet av systemet, men det er ingen som innrømmer det, mener Viasport-ekspert, Arnstein Friling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer