Nike under etterforskning

Kan ha samarbeidet med PSG om økonomisk juks.

(Dagbladet.no:) Den franske avdelingen av sportsutstyr-konsernet Nike blir etterforsket i forbindelse med en sak som kan involvere økonomisk juks ved spilleroverganger til klubben Paris St-Germain (PSG).

Nike var draktsponsor for PSG fra 1989 til 2003, og blir nå beskyldt for å bidra til økonomisk svindel i samarbeid med klubben. Dette melder nyhetsbyrået AP i en pressemelding tirsdag.


Oppfinnsom svindel
Franske jurister mistenker at Nike har betalt ekstra høye bonuser til spillere som har stilt opp på markedsføringsoppdrag for dem. Den overskytende summen har PSG så kunnet trekke fra spillernes lønninger og dermed sluppet unna avgifter til staten.


Til gjengjeld lot PSG ifølge anklagene Nike bøtelegge klubben for fabrikkerte brudd på sponsorkontrakten - og på denne måten tjente begge parter på svindelen.

Store navn innblandet?
Etterforskningen av saken begynte for et års tid siden, da med sikte på å gjennomgå 30 mistenkelige overganger til PSG i tidsrommet 1998-2003.


Spillerkjøp av store navn som Nicolas Anelka, Marco Simone og Ronaldinho skal ha vært i etterforskernes søkelys, ifølge AP.

I en kort uttalelse benekter Nike Frankrike all skyld, og bedyrer at de vil samarbeide med myndighetene. Tre Nike-sjefer er under etterforskning, blant dem tidligere toppsjef Jean-Claude Petit. Det samme gjelder for PSGs tidligere finansdirektør Pierre Frelot.

NIKE-FJES: Ronaldinho spilte for Paris Saint-Germain mellom 2001 og 2003. Nå etterforskes gamleklubben og sponsoren hans for økonomisk juks.
SPONSOROBJEKT: Nicolas Anelkas overgang til PSG i 2000 skal være blant de mer profilerte av spillerkjøpene som etterforskes.