Nike vil overtale Riise

Nikes hovedkontor ringte i går til John Arne Riises agent for å komme fram til en løsning på konflikten rundt Liverpool-spillerens skovalg.

LONDON (Dagbladet): Dersom partene ikke blir enige, vurderer Nike et økonomisk krav overfor Liverpool-spilleren. Skoprodusenten mener at Riise fortsatt er under kontrakt med dem, og at han derfor må slutte å spille med Adidas-sko.

- John Arne Riise er betalt for å spille i Nike-sko fram til kontrakten går ut i juli, sier kommunikasjonssjef Hans Faber i Nike Nord-Europa til Dagbladet.

Fotballspillerens agent Einar Baardsen ble i går oppringt av Nike, som ønsket å komme fram til enighet utenfor rettssystemet.

- Vi er i samtaler med Nike, men vi vil ikke diskutere denne saken gjennom media. Etter min oppfatning er dette en liten sak, som vil få en snarlig løsning, sier Baardsen.

Nike sier at de ønsker å få Riise tilbake på laget. Liverpool-spilleren har imidlertid inngått en ny avtale med Adidas.

- Er det aktuelt for Riise å gå tilbake til Nike?

- Det vil jeg ikke kommentere, sier Baardsen.

Nikes hovedkontor i Nederland er ikke enig med Baardsen, som mener at årsaken til konflikten er uenighet mellom Nikes kontor i Norge og hovedkontoret i Nederland. Baardsen sa til Dagbladet i går at Riise hadde fått klarsignal til å gå over til Adidas av Nike i Norge.

- Vi har ikke overkjørt kontoret i Norge, og vi har en felles oppfatning av hva som har skjedd og ikke skjedd i denne saken, sier Hans Faber.