REAGERER: Niki Lauda. Foto: NTB scanpix
REAGERER: Niki Lauda. Foto: NTB scanpixVis mer

Formel 1

Niki Lauda hardt ut mot Verstappen

Flere Formel 1-legender går hardt ut mot nederlandske Max Verstappen (20) etter at han nok en gang var involvert i kaos i helgens Grand Prix-runde i Kina.

20-åringen fra Nederland kjører sin fjerde sesong i Formel 1-sirkuset og har ambisjoner om å vinne VM. Nederlenderen er utvilsomt et stort talent, men i alle tre rundene så langt i årets sesong har han vært involvert i hendelser.

I helgens Kina Grand Prix var det VM-leder Sebastian Vettel som ble rammet. Vettel måtte nøye seg med åttendeplass etter å ha blitt påkjørt av Max Verstappen. Sistnevnte ble ilagt ti sekunders tidsstraff for hendelsen.

– Det var helt klart Verstappen sin feil, sier Formel 1-legenden Niki Lauda til den tyske avisen Bild, ifølge Aftonbladet.

– Det virker som det ikke går an å få noe fornuft inn i det mennesket. På ett vis er det ikke snakk om alder, men om intelligens, sier den tidligere tredoble verdensmesteren.

Verstappen tok på seg skylden for uhellet, og hans sjef Christian Horner sier han tror det dreier seg om at føreren fortsatt er ung. Den kjøper ikke verken Lauda eller tidligere verdensmester Nico Rosberg.

– Jeg mener han har gjort fem store feil på de tre løpene som er kjørt. Man kan ikke oppføre seg sånn, han må begynne å se på hva han driver med, sier Rosberg til RTL og legger til at han mener Verstappen må lære seg å kjøre mindre aggressivt.

Formel 1 fortsetter i Baku om to uker.

(NTB)