Nikket over fra én meter

Utrolig miss fra Strømsgodsets Kamara, da Odd vant.

|||(Dagbladet): Strømsgodsets Ola Kamara kan neppe sove særlig godt i natt. På stillingen 1-0 til Odd Grenland, fikk Godset-angriperen en enorm mulighet.

Med ballen på sølvfat én meter fra mål, presterte den tidligere U-landslagsspilleren å nikke ballen over mål. En stor prestasjon, da det å score hadde vært langt enklere ...

- Det er sånn som skjer, sier Godset-trener Ronny Deila om gigamissen til TV2 etter kampen.

Godset fikk kampens første store sjanse, da nettopp Kamara kom alene med Arni Gautur Arason. Den tidligere RBK- og VIF-keeperen gjorde imidlertid en kjemperedning på avslutningen fra 12 meter.

Sjansesløsing Like før pause var det Odd som tok ledelsen, Simen Brenne nikket gjennom til førsteomgangs bestemann Håvard Storbæk, som enkelt prikket ballen forbi Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey.

Godset pangåpnet andreomgangen, men det ble bare bom på bom. I tillegg til Kamaras fra én meter, ble kaptein Glenn Andersens skudd fra kort hold blokkert av Peter Kovacs.

Savnet av skadde Marcus Pedersen var tydelig i SIF-angepet, som misbrukte Odds gjentatte invitasjoner til å komme inn i kampen.

I stedet var det Odd som punkterte. En corner fra veteran Tommy Svindal Larsen (36), havnet på hodet til 16 år yngre Fredrik Semb Berge. Stopperens heading gikk kontant i mål og Odd vant for første gang på fire kamper.

KJEMPEMISS: Ola Kamara. Foto: Scanpix
KJEMPEMISS: Ola Kamara. Foto: Scanpix Vis mer

Det var forøvrig Semb Berges første Tippeliga-scoring.

- Mer effektive - Jeg synes kampen er jevn fram til 2-0, etter det er vi for dårlige, sier Godset-trener Deila til TV2.

- Odd er mer effektive enn oss, derfor vinner de.

Strømsgodset viste altså nok en gang rusten borteform i en kamp de helt klart kunne fått med seg noe fra. Drammenserne har spilt ni bortekamper i år, men har kun vunnet en kamp.

- Det var viktig med en trepoenger i dag, det er lenge siden sist. Jeg er imidlertid ikke fornøyd med tempoet vi spiller med i dag, vi bør la ballen gå kjappere, oppsummerer Odd-trener Fagermo.