Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Niklas Dyrhaug er bare tjue poeng bak Northug i sammendraget: - Petter skal få høre det om jeg tar ham igjen nå

Tremil i Davos lørdag.

VENNSKAPELIG KAPPESTRID: Niklas Dyrhaug og Petter Northug er gode venner, men om Dyrhaug går forbi Petter i verdenscupsammendraget i morgen sitter meldingene løst. Her er de to fra VM i Falun. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VENNSKAPELIG KAPPESTRID: Niklas Dyrhaug og Petter Northug er gode venner, men om Dyrhaug går forbi Petter i verdenscupsammendraget i morgen sitter meldingene løst. Her er de to fra VM i Falun. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

DAVOS (Dagbladet): Niklas Dyrhaug og Petter Northug er gode venner også utenfor skisporet, men når de spenner på seg langrennsskiene legger de vennskapelighetene til side. 

For etter forrige helgs renn på Lillehammer puster nemlig Dyrhaug Northug i nakken i den sammenlagte verdenscupen. 

Petter Northug har 299 verdenscuppoeng, mens Dyrhaug har 279. Lørdag gås det tremil i fristil i Davos, og der håper Dyrhaug på nok en topp-plassering. 

I så fall kan han gå forbi kompisen i sammendraget. 

- Petter skal få høre det om jeg tar ham igjen nå, sier Dyrhaug med et stort smil til Dagbladet, men tror ikke han innehar andreplassen når snøfnuggene har lagt seg etter sprinten søndag.  

- Petter har jo to sjanser denne helgen, jeg har bare en, så jeg vil vel tro at han øker litt. Men jeg skal gi ham kamp om den andreplassen hadde jeg tenkt, sier Dyrhaug.

Stabilt høyt nivå
I øyeblikket er Martin Johnsrud Sundby suveren verdenscupleder med sine 466 poeng. Overraskelsen, om man kan si det slik, er at Dyrhaug har så bra heng på Northug. 

- Det har vært veldig solid, og det har jeg vært glad for. Jeg har jobba knallhardt for dette, sier Dyrhaug. 

Forrige landslagsperiode var hjemsøkt av skader og andre plager, og det var først i fjorårssesongen Dyrhaug fikk sitt definitive gjennombrudd som langrennsløper på toppnivå. 

Ikke for det, han har hatt toppresultater tidligere også, men aldri så mange gode som i fjor. I år ser det ut til at han har stabilisert seg på det høye nivået. 

Være eller ikke være
Sammen med resten av det norske herrelaget har han dominert verdenscupen så langt. I helgen tror han det kan se litt annerledes ut når rennene går i høyden. 

- Det er tidlig å si etter bare to helger, men at vi som lag har gjort en kjempejobb og skal være med å dominere verdenscupen er jeg trygg på. Men jeg tror det er flere løpere fra andre nasjoner som melder seg på i helga, det er jeg også sikker på. Manificat, Cologna, Legkov, i hvert fall dem, kommer til å gå fort, men jeg tror også de kommer til å få hard konkurranse av nordmenn, sier Dyrhaug.

Med den norske dominansen i bakhodet er dette på mange måter en helg der løperne fra de andre nasjonene må vise at de henger med det norske toget som tøffer ufortrødent framover i løypene. 

- Ja, det vil jeg si. De må vise seg fram og opp i ringene. De må gripe sjansen når de har den. Og jeg tror det er mange der som har lyst til å vise seg fram også, sier Niklas Dyrhaug til Dagbladet.

• Herrenes tremil begynner klokka 14 lørdag.  

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media