Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nila legger opp etter sesongen

Plaget av skulderskade.

LEI AV SKADER: Nila Håkedal (t.h) sier farvel til makker Ingrid Tørlen. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .
LEI AV SKADER: Nila Håkedal (t.h) sier farvel til makker Ingrid Tørlen. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX . Vis mer

Nila Håkedal legger opp etter sesongen. Det er en skulderskade hun har slitt med som er den direkte årsaken til at det nå er slutt på toppidrettssatsingen.

Skulderskaden har hemmet henne veldig denne sesongen, men allerede i 2007 var hun plaget med et såkalt «jumpers knee» som gjorde at forberedelsene til OL i Beijing årets etter ble skadelidende.

- Det jeg har vært med på siden gjennombruddet sammen med Ingrid Tørlen i 2003 har vært et eventyr jeg ikke hadde trodd var mulig, sier Nila Håkedal som legger til at det ikke var noen enkel beslutning å avslutte karrieren.

Sammen med Ingrid Tørlen har hun spilt seg fram til seks semifinaler i verdensserien. Det er blitt to andre- og to tredjeplasser som beste resultater. De to har også tatt sølv i EM og vunnet fem NM-gull.

Nå er drømmen å avslutte med et toppresultat i EM i Sotsji i Russland om to uker.

Ingrid Tørlen er ikke overrasket og viser stor forståelse for Nila Håkedals beslutning. foreløpig vet ikke Tørlen hva hun skal gjøre videre, men hun kommer til å vurdere en eventuell videre satsing helt til november, da sesongen avsluttes med verdensserieturneringen i Phuket i Thailand.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling