Nila og Ingrid snytt for kampen om gruppeseieren

Men de er videre i VM.

TIL 16-DELSFINALE: Ingrid Tørlen og Nila Håkedal er sikret videre VM-spill, men de kan ikke gå videre som gruppevinnere. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX  .
TIL 16-DELSFINALE: Ingrid Tørlen og Nila Håkedal er sikret videre VM-spill, men de kan ikke gå videre som gruppevinnere. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .Vis mer

|||Nila Håkedal og Ingrid Tørlen ble i dag snytt for kamp om gruppeseier i sandvolleyball-VM, men de er videre til 16-delsfinalen.

De norske jentene skulle ha møtt tyskerne Stephanie Pohl og Okka Rau tirsdag kveld, men Rau har pådratt seg en skade, og dermed måtte tyskerne trekke seg fra kampen.

- Tyskerne har trukket seg. Det er veldig synd, og det er ingen tvil om at Nila og Ingrid er lei seg for at de ikke får spilt kampen. De hadde sett fram til og gledet seg til denne kveldskampen lenge, sier sportssjef Kåre Moi i Norges Volleyballforbund til Aftenbladet.no.

Tyskerne ender etter all sannsynlighet på førsteplass i puljen etter at de trakk seg, mens Håkedal og Tørlen går videre som nummer to eller tre. Hadde kampen mot tyskerne gått som planlagt, ville de norske jentene spilt om gruppeseieren.

Stiller torsdag
Dermed ble det ikke noe av noen av de to norske storkampene som skulle spilles på Vågen i Stavanger tirsdag kveld, for også Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen måtte kaste inn håndkleet. De skulle ha møtt det franske brødreparet Andy og Kevin Ces, men Kjemperuds kneskade satte en stopper for den kampen.

Det spiller ikke så veldig stor rolle, for de norske spillere er allerede klare for torsdagens 16-delsfinale.

- Ikke ti ville hester kan hindre meg i å spille torsdag. Nå er det bare snakk om å spare kneet fram mot sluttspillet. Vi har hatt det fantastisk gøy så langt i VM, så det er synd at det skulle gå slik, men vi har fortsatt torsdagen foran oss, sier Kjemperud til NRK.no.

Slutt for to
For to norske par var VM over i dag. Øivind Hordvik/Kjell Arne Gøranson og Ragnhild Aas/Siri Bjørkesett var begge sisterangert i turneringen, og de tapte alle sine tre kamper.

Hordvik/Gøranson gikk iallfall ned med flagget til topps, da de kjempet i over en time før tyskerne Jonathan Erdmann og Kay Matysik vant den svært jevne kampen 2-1 (17-21, 21-19, 15-13).

Aas og Bjørkesett var VM over tirsdag. De var sisterangert i kvinnenes turnering og tapte alle sine tre kamper 0-2. I dag ble amerikanske Lauren Fendrick og Ashley Ivy for sterke med 2-0 (21-17, 21-18).

(NTB)