Nila og Ingrid vant norsk jenteduell i Rio

Tap for Kathrine og Susanne.

Nila Håkedal/Ingrid Tørlen gikk seirende ut av kveldens norske duell mot Kathrine Maaseide/Susanne Glesnes i verdensseriefinalen i sandvolleyball.

Håkedal/Tørlen vant 2-1 (21-17, 15-21, 15-12) og er dermed klare for ny kamp i morgen. Duoen møter da Forrer/Schwer fra Sveits.

- Det var en veldig bra kamp av oss. Vi måtte helt ned i kjelleren for å hente krefter. Det var vår tredje kamp for dagen, og det ble tøft både mentalt og fysisk, sa Tørlen til NTB.

Hun beskriver kampen mot Maaseide/Glesnes som en jobbekamp. Kampen var også den aller første mellom de norske parene i verdensserien.

- Vi kjenner hverandre godt, men vi var tøffest i 1. settet. Med et sett i boks ble vi litt pusete før vi rodde det hele i land i det siste og avgjørende settet. Da satt plutselig alt, fortsatte Tørlen.

Hun håper og tror på seier mot Forrer/Schwer.

- Vi vil vinne. Seier er målet, vi blir svært skuffet dersom vi taper.

Håkedal/Tørlen kan dårligst ende på delt 13. plass. Skal de til semifinale, må de imidlertid vinne hele fire kamper på rad i morgen.

Maaseide/Glesnes endte på delt 17. plass etter en seier og to tap onsdag, mens Kristine Wiig og Cecilie Josefsen endte på delt 25. plass etter tap i sine to første kamper.

(®NTB)

NORSK KAMP:</B> Maaseide/Glesnes måtte gi tapt for Håkedal/Tørlen.