Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nilbrink avanserte én plassering

Kjemper fortsatt om plass på europatouren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paul Nilbrink avanserte til åttendeplass i kvalifiseringen til neste års europatour, og er klar for de to avsluttende rundene. De to andre norske spillerne er utslått.

Det var sterk vind og vanskelige forhold også under søndagens spill i Spania, og til tross for at Paul Nilbrink havnet over par på runden avanserte han en plassering i sammendraget.

– Jeg syns det var veldig sterk av Paul i dag. Det var en tøff utfordring der ute, og en spiller som Jarmo Sandelin fra Sverige gikk for eksempel fire slag over par. Og han har vunnet seks ganger på europatouren. Paul gikk dagens runde på ett slag over par, sier sportssjef Jan Erik Aalbu til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Fem slag å gå på

Nilbrink er ett slag under par etter fire av seks runder, og klarte kvalifiseringsgrensen (cuten) med hele ti slag.

– Spillet hans virker veldig stabilt, og han kommer sjeldent i trøbbel. Det er viktig her nede, sier Aalbu.

Svensken med norsk pass har fem slag å gå på med tanke på å komme blant de 30 beste som kvalifiserer til neste års europatour.

– Det som blir viktig for han nå er å prøve å gjøre ting enkelt. Han må nå fokusere på å treffe fairwayene og greenene. Han trenger ikke noe mer enn par på hvert hull, da er han godt innenfor.

Aalbu tror Nilbrink takler presset de to siste dagene.

– Det er iallfall ingenting som tilsier at han kommer til at han kommer til å sprekke.

Nervøse

Som ventet klarte verken Jan-Are Laren eller Øyvind Rojahn cuten. Larsen gikk søndagens runde på 75 slag, og endte på 98. plass.

– Jan-Ares eneste sjanse var å spille aggressivt. Han startet veldig dårlig, og tre-puttet 1. hull. Men han avsluttet de siste ni veldig bra, sier Aalbu.

Rojahn spilte sin beste runde søndag.

– Han kom inn ett slag over par, og avsluttet dermed veldig bra. Muligens var de to litt nervøse under de tre første rundene. Men det er veldig små marginer i golf, og det er fort gjort at man føler at det går stang ut.

(ANB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!