Nilbrink ble stoppet av regnet

Et skikkelig skybrudd stoppet Paul Nilbrinks runde i kvalifiseringsturneringen til neste års europatour i golf.

– Det var et skikkelig møkkavær. Først fikk spillerne spilt ett hull, så ble det en pause på halvannen time. I dag har Nilbrink fått spilt ni hull, forteller sportssjef i Norges Golfforbund, Jan Erik Aalbu til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Nilbrink går ut på banen igjen tirsdag morgen. Nordmannen ligger to over par og er fortsatt med i kampen om en plass i europatouren neste år.

Verken Jan-Are Laren eller Øyvind Rojahn klarte cuten.

– Nilbrink spiller stabilt bra fortsatt. Men det er ikke mange feil han skal gjøre før han faller nedover. Det er mange gode golfere her i Spania, sier Aalbu.

Tar ut lag

Aalbu er i Spania for å se på aktuelle spillere for landslaget neste år. Sportssjefen er i ferd med å bygge opp et system rundt Norges beste golfere slik det er i vinteridrettene.

– Spillerne skal få et større støtteapparat med blant annet mer kompetanse rundt seg. Det er dette vi er kjent for i vinteridretten. Opplegget skal vi ha klart til 2006-sesongen, forteller Aalbu.

Han synes spillerne har gjort en god jobb på egenhånd.– De har kommet langt på mange områder. Spillerne har tatt mye ansvar selv og har vært selvstendige. Men vi får nok ingen verdensmestere over natten med et støtteapparat, men spillerne kan absolutt bli enda bedre, sier han.

Skal ta vare på frontfigurene

En av de viktigste oppgavene, mener Aalbu, er å ta vare på dagens enere. Suzanne «Tutta» Pettersen er derfor en naturlig spiller å ha på laget.

– Tutta er en liten verdensstjerne og får hun tid til å bygge seg opp gjennom vinteren, vil hun få sin beste sesong i 2006, spår Jan Erik Aalbu.

(ANB)