Nilbrink nærmer seg touren

- Halve jobben er gjort, sier Aalbu.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Paul Nilbrink kommer stadig nærmere spill i neste års europatour i golf.

- Han har nå gjort halve jobben, sier sportssjef Jan Erik Aalbu til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Nilbrink er en av tre nordmenn som deltar i finalekvalifiseringen i Cadiz i Spania, og Sorknes-golferen ligger svært godt an etter tre runder.

- Han gikk en 73-runde i dag, faktisk ett slag over par. Men det var så vanskelige forhold å spille under i dag at han faktisk ikke tapte noen plasseringer på det, sier Aalbu.

Stabilt god

Han er nummer ni sammenlagt to slag under par etter runder på 74, 67 og 73 lørdag, og må gå på en helsprekk søndag om han ikke skal bli blant de 75 beste som klarer kvalifiseringsgrensen (cuten).

- Han må gå på minst 80 slag om det skal skje. Han har vært stabil god, og er veldig sterk mentalt. Så ingenting tyder på at han kommer til å sprekke, sier Aalbu.

Det ser ikke like lyst ut for de to andre norske håpene, Jan-Are Larsen og Øyvind Rojahn. De ligger foreløpig utenfor de 75 som får spille de to avsluttende hullene mandag og tirsdag.

- Jan har fortsatt muligheter til å klare det. Men da må ha gå en Tiger-runde. Kopierer han Paul sin 67-runde fra fredag er han godt innefor de 75. Så jeg har tro på at han kan klare det, sier Aalbu.

Larsen er ni slag over par, og er per lørdag tre slag unna kvalifiseringsgrensen.

Rojahn har ikke fått sving på køllene under de tre første rundene, og er nummer 146 20 slag over par.

- Men skal aldri si aldri, men det ser mørkt ut for Øyvind, innrømmer Aalbu.

Fortsatt håp

Sportssjefen er fornøyd om Norge får med seg enn mann i neste års europatour.

- Vi har tre mann med her, og svenskene har for eksempel 26. Så jeg har hele tiden sagt at vi må være fornøyd om vi får en med. Men vi håper jo selvsagt på alle tre, sier han.

Tom Whitehouse fra England beholdt ledelsen fra fredag, og leder åtte slag under par. Landsmannen David Griffiths er nummer to ett slag bak, mens Robert Rock er nummer tre seks slag under par. Også han er engelsk.

(ANB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer