PREST UTEN BALL: Nils Arne Eggen skal debutere som teaterskuespiller. Foto: Ole Morten Melgård.
PREST UTEN BALL: Nils Arne Eggen skal debutere som teaterskuespiller. Foto: Ole Morten Melgård.Vis mer

Nils Arne Eggen blir prest

Trenerlegenden går nye veier - som skuespiller.

(Dagbladet): Norsk fotballs mestvinnende fotballtreneren, Nils Arne Eggen (70), debuterer som skuespiller. 8. juli skal han nemlig spille prest i teaterstykket «12 lod sølv» i Budalen i Sør-Trøndelag.

- Det gleder jeg med til. Det er veldig hyggelig å bli spurt, og det er med ærefrykt at jeg tar løs på rollen, sier Eggen, som har aner fra Budalen, til Dagbladet.

- Det er en liten rolle, men med lange replikker, legger han til, noe bekymret.

Ingen stjerne Totalt 50 amatør-skuespillere skal bidra i teaterstykket, med Eggen som trekkplasteret.

- Det er mulig jeg blir et lite trekkplaster, men noen stjerne er jeg ikke, sier han. 

Det å stå på scenen er ikke nytt for den pensjonerte trenerprofilen. Han har nemlig vært ivrig i revymiljøet.

- Jeg dreiv med revy da jeg var ung. Men dette er den første seriøse rollen jeg har fått, forklarer 70-åringen om utfordringen.

Habil skuespiller Eggen beskrives som en habil skuespiller, og det knyttes angivelig forventninger til hans prestasjon på scenen.

- Jeg oppfatter Eggen som en svært allsidig mann. Hadde han ikke holdt på med det han har holdt på med, tror jeg nok Eggen kunne vært en habil skuespiller, sier Eva Storlimo som var den som hadde ideen om å bruke Eggen som presten, til Adressa.

- Vi er kjempeglad for at han tar seg tid til dette. Han er en innholdsrik, kunnskapsrik og omgjengelig person, forteller hun til Dagbladet.

«1?2 lod sølv» er en roman basert på en sann historie. En jente fra Budal ble voldtatt vinteren 1749. Da hun ikke kunne redegjøre for hvem som var far til barnet, ble det reist straffesak mot henne.

- Det en spennede og interessant historie, dessuten er det viktig at kulturarven ivaretas på bygda, forklarer Eggen entusiastisk.