LANSERES I TRENERJAKTEN: Både Nils Arne Eggen og Trond Sollied er blitt nevnt som potensielle RBK-trenere. Sollied åpner for at han selv kan være en kandidat, men tror ikke klubben vil vurdere å hente tilbake Eggen. 
Foto: Tom E. Østhuus/Dagbladet.
LANSERES I TRENERJAKTEN: Både Nils Arne Eggen og Trond Sollied er blitt nevnt som potensielle RBK-trenere. Sollied åpner for at han selv kan være en kandidat, men tror ikke klubben vil vurdere å hente tilbake Eggen. Foto: Tom E. Østhuus/Dagbladet.Vis mer

- Nils Arne Eggen er ikke framtida

Men Trond Sollied åpner for å ta jobben selv.

(Dagbladet): Trenerjakten pågår for fullt i Rosenborg, en knapp uke etter at Jan Jönsson ble fjernet.

U 21-trener Per Joar Hansen har seilet opp som en av de heteste kandidatene, og trønderne har også fått tillatelse til å snakke med 47-åringen.

Men også trenerlegenden Nils Arne Eggen og Trond Sollied er blitt nevnt i diskusjonen. Førstnevnte har foreløpig ikke uttalt seg i det hele tatt, men har ifølge Adresseavisa sagt nei til jobben.

Det tror Sollied er like greit.

- Nils Arne har vært der mange ganger. Nå tror jeg ikke at han er framtida. Jeg regner med at Rosenborg vil ha en trener på lang sikt nå, sier han til regionavisa.

Selv førte han klubben til seriegull i 1998, og etter den tid har han stort sett tatt trenerjobber i Belgia og Hellas. Underveis har han takket nei til Rosenborg flere ganger - men nå åpner han for en retur til Lerkendal.

- Jeg har vært åpen for det hele veien, men til nå har det ikke passet. Ett år var det nære, klokka var «fem på tolv», men så ble det ikke noe av. Det hadde vært lettere om jeg var alene og ikke hadde familien å ta hensyn til, sier han til Adresseavisen.

Sollied er i hvert fall ledig på markedet, etter å ha fått sparken i Gent i oktober. Det var hans tredje periode i den belgiske klubben. I sommer takket han for øvrig nei til en retur til greske Olympiakos.

Per Joar Hansen hadde i går kveld ennå ikke mottatt noen offisiell henvendelse fra Rosenborg. Og det er ingen automatikk i at han takker ja dersom tilbudet kommer.

Rosenborg ønsker seg tilbake til røttene, til 4-3-3 og mer underholdende fotball enn tilfellet har vært de siste årene.

- Jeg har planer om å reise til Israel og EM-sluttspillet i 2013, sa «Perry» til Trønder-Avisa i går.

I natt valgte for øvrig enkelte RBK-supportere å vise sin motstand mot en eventuell ansettelse av Hansen.

«Perry? Nei takk» sto det på et banner som var hengt opp over inngangspartiet på RBK-Brakka.