Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nils Arne Eggen får si hva han vil

Bakenga sukker oppgitt av kritikken fra «gamlekara» på Lerkendal.

TALENT: 18 år gamle Bakenga har vært fanst inventar i Rosenborg fram til gårsdagens kamp mot Vålerenga.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
TALENT: 18 år gamle Bakenga har vært fanst inventar i Rosenborg fram til gårsdagens kamp mot Vålerenga. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

LERKENDAL (Dagbladet): Nils Arne Eggen stilte seg i går bak Bjørn Hansen sin kritikk av Mushaga Bakenga og dagens fotballspillere da pressen fikk noen ord med eks-treneren på Lerkendal.

- Jeg håper «Mush» er såpass fornuftig at han skriver under, var den klare talen fra fjorårstreneren.

Eggen dro det også enda et hakk lengre og mente at problemet ikke kun ligger hos Bakenga, men hos en hel generasjon av unge norske fotballspillere.

- Det handler om å ha de rette holdningene til klubben og til norsk fotball generelt. Det kan ikke være sånn at spillere skal ut allerede før de har etablert seg i Norge.

Et ikke ukjent tema på Lerkendal er også Eggens forhold til agenter. Det har ikke nødvendigvis vært et hjertelig forhold og han benyttet også gårsdagen til å sende et stikk i retning agentene.

- Vi kjenner jo agentene så altfor, altfor godt! Det er problemet.

Bakenga sukket oppgitt Da Dagbladet snakket med Mushaga Bakenga etter kampen, ble unggutten en smule frustrert over sin tidligere treners uttalelser.

- Hm, ja, Nils Arne får bare si hva han vil, men det blir jo bare helt feil, sa Bakenga mens han sukket oppgitt.

«Mush» vil heller ikke være med på at agentene skal ha noe av skylden for noe som helst.

- Det Nils Arne sier får stå for hans regning, men agentene skal i alle fall ikke ha noe av skylda. Dette er bare en helt normal kontraktsforhandling, sa spissen bastant.

Vraket etter kontraktnekt? Det ble spekulert vilt i at Bakenga var utelatt fra laget på grunn av de langtekkelige kontraktsforhandlingene, men dette ville ikke hovedpersonen selv være med på.

- Jeg håper virkelig jeg ble utelatt fordi jeg spilte en dårlig kamp mot Fredrikstad. Jeg har vært bra på trening den siste uka, så jeg følte jeg hadde et berettiget håp om å få spille, men slik ble det ikke.

Bakenga fikk støtte av trener Jan Jönsson i dette — svensken hadde andre grunner for å sette ut spissen som hittil hadde startet alle kampene for RBK.

- At Mushaga satt på benken hadde ingenting med kontraktsforhandlingene å gjøre. Han har rett og slett litt annerledes kvaliteter som vi i dag ville bruke fra benken, men så viste det seg at vi ikke trengte nye folk til å komme inn og angripe så da ble han sittende, sa skåningen.

- Snarlig løsning Et lyspunkt kunne dog Bakenga selv komme med. Til Dagbladet sa han at det er gode muligheter for en snarlig løsning.

- Vi ser lyset i tunnelen nå og det kommer nok en løsning ganske snart, men jeg synes fortsatt det er helt utrolig at det blir så mye styr av én liten kontraktsforhandling.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media