Nils Arne Eggen kan bli RBK-trener igjen

Kan bli med i teamet til Ingebrigtsen.

MER FOTBALL?: Nils Arne Eggen kan bli en del av trenerteamet til Rosenborg fra neste sesong.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
MER FOTBALL?: Nils Arne Eggen kan bli en del av trenerteamet til Rosenborg fra neste sesong. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Nils Arne Eggen var torsdag på Rosenborgs treningsfelt igjen. Han kan bli del av RBKs trenerteam neste år, skriver Adresseavisen.

Trenerlegenden åpner for å takke ja dersom tilbudet kommer og helsa tillater det.

- Blir fysikken i orden, og jeg blir spurt, kan det være aktuelt, sier Eggen til avisen.

- Vi har ikke kommet så langt i prosessen at vi diskuterer konkrete navn, men vi er enige om at vi må benytte oss av hans kompetanse. Det er ingen tvil om at Nils Arne sitter på svært mye av det, sier styreleder Ivar Koteng til Adresseavisen.

Klubben skal få på plass en permanent trenerløsning før jul. Etter det Adresseavisen erfarer er ett konkret scenario at Nils Arne Eggen inngår i trenerteamet fra 1. januar, gjerne sammen med Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun.

72-åringen må i så fall føle seg klar for å kunne være på treningsfeltet daglig. Han venter nå på en nyretransplantasjon.

Eggen er allerede diskusjonspartner for trener Ingebrigtsen, og torsdag var han konsulent på den siste trening før fredagens seriekamp mot Bodø/Glimt. Han snakket individuelt med de fleste spillerne.

Ingebrigtsen sier det vil være naturlig at Eggen er med i en eller annen rolle dersom han selv blir hovedtrener neste år.

- Jeg føler at jeg på et vis allerede har formalisert et samarbeid med Nils, sier han til Adresseavisen.

Nylig vakte det oppsikt at Eggen i boken «I skyggen av Eggen» uttalte at «ledelsen i Rosenborg Ballklub er livredd for min kunnskap». Nå virker det som Eggens kunnskap igjen er ønsket på Lerkendal.

(NTB)