Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rosenborgs Nils Arne Eggen:

Nils Arne Eggen operert på nytt

Innlagt like før jul.

OPERERT: Rosenborgs trenerlegende Nils Arne Eggen.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
OPERERT: Rosenborgs trenerlegende Nils Arne Eggen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Rosenborg-legende Nils Arne Eggen ble operert for brudd i ryggsøylen i jula, skriver VG.

75-åringen har tidligere vært gjennom en nyretransplantasjon, og det skal være medisinene Eggen bruker etter den operasjonen, og som behandling for hjerteflimmer, som har slitt på kroppen.

Det førte til et kompresjonsbrudd i ryggsøylen.

- Det går bra. Jeg er bare litt lite mobil. Akkurat nå bruker jeg gåstol og krykker. Men om en tre ukers tid skal det bli enklere å bevege seg, sier Eggen til VG.

Inn og ut av sykehus

Eggen ble innlagt og operert på Orkdal sykehus like før jul, men kunne reise hjem igjen lille julaften.

- Det er vel 6-7 ganger jeg har vært inn og ut av sykehus i 2016. Men jeg er på bedringens vei. Og det var ikke noe fall som uløste dette, altså. Det hang sammen med nyretransplantasjonen og hjerteflimmeret og behandlingen av dette, sier trenerlegenden.

Takknemlig

Eggens datter Kristin var donor da 75-åringen fikk nyretransplantasjon for snart to år siden, en opplevelse som styrket veteranens respekt for det norske helsevesenet, fortalte han i et intervju med Dagbladet i høst.

- Det å bli 75 år er ingen stor kunst i våre dager, men for meg har det vært sånn at hver periode jeg har levd har hatt sitt eget innhold. Helsevesenet har vært viktig i mange av dem. Jeg kan ikke få rost det nok. Ikke bare for meg som har vært gjennom en nyretransplantasjon – det går for øvrig aldeles utmerket, det er pumpa jeg sliter litt med nå, har fått hjerteflimmer skjønner du, men det skal vi fikse 17. oktober, de skal gå opp i armen med en sånn greie og ta seg av det – men gutta mine også. Først Trygve som fikk hjernesvulst da han var 14 år – så Knut Torbjørn og angsten han levde med selv om han var frisk i lange perioder. Og det er jeg takknemlig for og det bør andre være også, sa Eggen.

- Vi har hatt det så godt så lenge i dette landet at vi tror det er en rettighet å bli frisk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling