Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nils Arne Eggens mareritt i ferd med å bli virkelighet: Nå spiller halvparten i hvite sko

Bare 15 prosent i svart.

DET NYE SVART: I helga spilte nesten halvparten av spillerne i Premier League med hvitt fottøy. Her er Ronaldinho med sine hvite Nikes i 2005. Foto: AFP PHOTO/CESAR RANGEL/NTB SCANPIX
DET NYE SVART: I helga spilte nesten halvparten av spillerne i Premier League med hvitt fottøy. Her er Ronaldinho med sine hvite Nikes i 2005. Foto: AFP PHOTO/CESAR RANGEL/NTB SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Mye kan skrives, sies og menes om en fotballspillers aller viktigste arbeidsredskap - nemlig fottøyet.

De klassiske svarte fotballskoene er for lengst i ferd med å bli en sagablott, og produsentene forsøker etter beste evne å overgå hverandre i jakten på det mest nyskapende (og tidvis blendende) designet.

Hvit på moten Denne helgen fikk PAs utsendte reportere i oppgave å notere seg skofargen på de elleve som startet for sine repsektive lag i Premier League, og én ting ble raskt klart - hvit er det nye svart.

Nesten 48 prosent av skoene som ble tatt i bruk lørdag, søndag og mandag var hvite, mens bare 15 prosent hadde gått for den klassiske svarte varianten. Det viser statistikk på snap.pa.

Av de 20 lagene som var i aksjon, var det bare tigrene i Hull som faktisk hadde en overvekt av svarte fotballsko. Til og med grønne sko har blitt vanligere.

Fire av klubbene, Chelsea, Stoke Leicester og Everton, styrte unna det tradisjonelle svarte fottøyet fullstendig, mens Manchester United, West Ham og West Bromwich kunne vise til det største fargespekteret med seks forskjellige farger.

Rosa og blått Det har ikke vært noen mangel på kreative nyvinninger fra skoprodusentene det siste året. Under sommerens VM valgte Puma to forskjellige farger på høyre- og venstrefoten. Selvsagt i rosa og blått.

Fargestuntet vekker oppsikt i forkant av mesterskapet, men skoene falt i smak hos de mange stjernene som dro de på seg.

- Jeg må være ærlig, den første gangen jeg så Trick-skoene trodde jeg Puma-karen var blitt gæern. Men så skjønte jeg at han ikke var det, dette var spennende, sa Mario Balotelli i en pressemelding.

Ikke helt i Nils Arne Eggens ånd.

FARGESPARKENDE: Cesc Fabregas under lanseringen av Pumas VM-sko. Foto: Puma
FARGESPARKENDE: Cesc Fabregas under lanseringen av Pumas VM-sko. Foto: Puma Vis mer

- Fotballsko skal være svarte, skal Eggen etter sigende ha utbasunert, og i Eggens tid i Trondheim var de det.

Dette ble understøttet av Karl Petter Løken den gang.

- Nils syntes alt annet enn svarte sko var forkastelig. Det endret seg noe da Milan kom til Trondheim og vant, med to spisser i røde og hvite sko. De to spillerne dominerte stort, sa Løken til Dagbladet.

Strikk Akkurat VM ble ikke riktig like langvarig for Luis Suarez som han kanskje skulle ønske, men uruguayaneren har også vært med på å lansere kreative fotballstøvler det siste året.

I februar kom nemlig Adidas med det som unektelig ser ut som strikkede fotballsko.

- Med å lansere de nye skoene har vi gitt en helt ny mulighet i løsningen på jakten etter bedre komfort og fleksibilitet, sa Markus Baumann, utvikler i det tyske selskapet den gang.

STRIKK: Luis Suarez viser fram strikkeskoen til Adidas. Foto: Adidas
STRIKK: Luis Suarez viser fram strikkeskoen til Adidas. Foto: Adidas Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media