Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nils Jakob Hoff OL-vraket

Olaf Tufte tar plassen til roeren.

VRAKET: Nils Jakob Hoff (bildet) og Kjetil Borch ble verdensmestere i den norske dobbeltsculleren i 2013, men forrige sesong ble en stor nedtur for duoen. Nå har Hoff blitt vraket.
Foto: METTE BUGGE
VRAKET: Nils Jakob Hoff (bildet) og Kjetil Borch ble verdensmestere i den norske dobbeltsculleren i 2013, men forrige sesong ble en stor nedtur for duoen. Nå har Hoff blitt vraket. Foto: METTE BUGGE Vis mer

Olaf Tufte skal ro den norske dobbeltsculleren fram mot OL i Rio sammen med Kjetil Borch. Nils Jakob Hoff er vraket.

Det ble klart da landslagstrener Johan Flodin offentliggjorde sitt uttak for den kommende sesongen mandag.

- Vi har gjennomført et antall testløp den siste tiden, og der gikk Olaf og Kjetil seirende ut. I tillegg har vi sett størst stabilitet hos dem over tid, sier Flodin til NTB.

Tufte og Borch, som er lagkompiser i Horten Roklubb, skal bruke resten av våren til å finne formen som forhåpentlig vil gi plass i sommerens OL i Brasil.

Det har lenge vært klart at dobbeltsculleren vil bli Norges største satsing inn mot Rio-OL.

- Vi gjorde allerede i fjor høst en vurdering av hvilken båt som så ut til å bli vår sterkeste, og dobbeltsculleren var den vi pekte på. Dermed har vi nå plassert våre beste roere der, sier landslagstreneren.

Hoff vraket Nils Jakob Hoff og Kjetil Borch ble verdensmestere i den norske dobbeltsculleren i 2013, men forrige sesong ble en stor nedtur for duoen. Dermed har det vært knyttet stor spenning til hvilke utøvere landslagstrener Flodin ville satse på denne sesongen.

De siste dagene har landslagsroerne vært gjennom en tøff uttaksprosess, der samtlige utøvere har fått forsøke seg i dobbeltsculleren sammen. Konklusjonen ble at Borch og Tufte er den kombinasjonen som gir størst sjanse for OL-suksess.

De øvrige norske roerne skal jobbe hardt for å kvalifisere den norske dobbeltfireren til OL. De aktuelle roerne her er Nils Jakob Hoff, Martin Helseth, Oscar Stabe Helvig, Joakim Bøhn og Erik Solbakken.

- Nils Jakob Hoff har jobbet hardt etter skade og er i god utvikling, men når i dag ikke helt fram til en plass i vår beste dobbeltsculler. Nils gjør en meget god jobb og stiller seg tilgjengelig til vår dobbeltfirer, sier landslagstrener Flodin.

Avventer Olaf Tufte sikret Norge en OL-plass i singelsculler da han tok seg videre til finalen under VM i Frankrike i fjor, men har siden vært tydelig på at han vil ro den båten som gir størst sjanse for medalje i Rio. Det mener man er dobbeltsculleren.

Hva som skjer med singlesculleren, er foreløpig lagt på is inn til man vet om dobbeltsculleren og dobbeltfireren kommer seg til OL. Dersom begge båtene skulle mislykkes, vil én av roerne naturlig nok få sjansen i singlesculler.

Mye tyder på at det står mellom Tufte og Borch.

- Fram til nå har Olaf og Kjetil vært overlegne i Norge, men vi kommer til å ha vurderingsløp utover våren i singlesculler. Og mange av treningsaktivitetene framover er uansett i singlesculler, sier Flodin.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram