Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nils Johan har det knalltøft

Om Morten Olsen følte seg presset foran kampen mot Norge, har Nils Johan Semb det like tøft foran kampen mot Romania. Tap kan bety farvel både til EM og jobben.

BEKKESTUA (Dagbladet): Han viser det ikke. Nils Johan Semb smiler og spøker slik han har gjort hele den siste uka. Men etter tapet for Danmark - og måten det kom på - handler morgendagen på Ullevaal om framtida til både laget og lederen.

- Nils Johan har det knalltøft og føler presset. Men han vet hva som gjelder, og tåler presset. Han har følt det før, sier forgjengeren Drillo som snakket på tomannshånd med Semb under gårsdagens trening.

Selv med tap mot Romania, kan Norge komme til EM i Portugal neste sommer. Men veien blir lang. Da må Sembs menn slå Bosnia borte og Luxembourg hjemme til høsten. Samtidig må Danmark slå Romania i Parken. Da blir Norge nummer to i pulja, og spiller dobbeltkamp mot en annen puljuetoer om EM-billetten.

- Kampen mot Romania blir temmelig avgjørende, sier Drillo.

Tause om kontrakt

Sembs kontrakt med Fotballforbundet går ut etter EM, men fotballpresident Per Ravn Omdal er tvert avvisende på spørsmål om kontrakten blir reforhandlet eller ikke.

- Dette er ikke tema. Nå handler alt om kvaliken og det som skjer der. Så får vi se hva som skjer.

- Laget kan bli slått ut i høst?

- Ja, tida går fort.

- Derfor bør vel landslagssjefsjobben være tema allerede nå?

- Per i dag er ikke dette tema.

Semb er like uinteressert sjøl.

- Dette har jeg ikke brukt en kalori på. Nå har jeg fokus på kampen, sier han.

Assistenttrener Harald Aabrekk letter litt på sløret.

- Jeg tror ikke Nils Johan er i videre tvil, men dette er resultatavhengig. Slik er det alltid.

Det viktigste resultatet foreligger i morgen kveld kl. 21.30. Semb brukte treninga i går til å rense vekk siste rest av Danmarks-kampen. Det gjorde han gjennom mye spill og mange ballberøringer. Og ballen gikk langs bakken. Han lot John Carew spille høyreflanke hele spilldelen, kjørte Tore André Flo og Solskjær på topp. Han prøvde til og med Ronny Johnsen som sentral midtbanespiller.

- Det kan bli endringer på laget. Det kan det, sier Semb.

- Skulle du gjerne hatt en mer ballbesittende midtbanespiller?

- Ja, men jeg kan ikke spekulere på hva vi skulle hatt. Må ta utgangspunkt i det vi har.

Semb vil ikke røpe formasjonen, men sier såpass:

- Jeg synes vi har vært ganske tøffe i hele kvaliken. Vi har gått ut i 4- 4- 2 hele veien. Det har gitt ti poeng. Og vi skal fortsatt være like tøffe i valgene.

Sårbare for kritikk

Semb registrerer at spillestildebatten blusser opp igjen etter tapet for Danmark. Han er enig i at Norges spillestil gjør laget spesielt sårbart for kritikk etter tap.

- Det kan du godt si. Du er inne på noe der. Det har vært slik i Norge at spillestildebatten kommer så snart vi taper, og i forkant av denne kampen har det jo vært en voldsom opphausing. Men jeg er ikke så opptatt av det der. Jeg er opptatt av å komme til EM, sier han.

Sjøl vil han ikke bidra til en ny spillestilsdebatt nå.

- Jeg har ikke mer å tilføre den debatten, sier han.

Kan å tape

Alle spørsmål om Danmarks-kampen besvarte han ved å si at laget ble rystet etter det tidlige baklengsmålet, at Danmark forsvarte seg strategisk godt, at John Carew skulle hatt straffe etter 80 minutter og at veldig lite skilte Norge fra et godt resultat.

Nå ble det ikke noe godt resultat. Heller ikke noe godt spill. Semb har loddet stemninga blant spillerne.

- Jeg har snakket med dem, og alle har tapt så mye opp gjennom karrierene at det vet hvordan de skal renske det ut. Jeg tror spillerne gjør dette raskere enn for eksempel vi trenere og dere journalister. Jeg tror også publikum omstiller seg raskere, sier han.

Til tross for tidenes vorspiel og en av de dårligste festene, tror Semb det skal gå greit å motivere spillerne til ny fest direkte fra bakrus.

- Jeg tror ikke det blir så vanskelig å nullstille spillerne. Men klart, det har vært en enorm fokusering. Så stikkes det hull på ballongen og så må spillerne opp igjen. Det er alltid godt å komme i gang med en ny kamp. Føler alltid revansjelyst når vi har tapt.

- Hvor gode er Romania?

- Jeg har sett Romanias seier over Bosnia på video. De har spillere som er utrolig ballsikre. Vi har absolutt ingen sjanse til å spille dem ut, men det er absolutt mulig å slå dem. Vi skal være offensive i innstillinga. Vinner vi mot Romania, havner vi garantert blant de to beste i gruppa. Vi har en bra mulighet også med uavgjort. Men det er seier som gjelder.

KLAR TIL SKJEBNEKAMP: Nils Johan Semb på trening. Landslagssjefen er åpen for endringer på laget til kampen mot Romania på Ullevaal i morgen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media