Nils Johan Semb: - Det er dette vi har mistet i norsk fotball

Det skranter på fysikken.

MANGLER FYSIKKEN: Toppfotballsjef Nils Johan Semb er klar på at det er veldig gledelig å få fram unge norske spillere med gode tekniske kvaliteter som Martin Ødegaard og Mats Møller Dæhli. Han er derimot mer bekymret over at den fysiske tilstedeværelsen Norge hadde på fotballbanen på 1990-tallet ser ut til å forsvinne. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MANGLER FYSIKKEN: Toppfotballsjef Nils Johan Semb er klar på at det er veldig gledelig å få fram unge norske spillere med gode tekniske kvaliteter som Martin Ødegaard og Mats Møller Dæhli. Han er derimot mer bekymret over at den fysiske tilstedeværelsen Norge hadde på fotballbanen på 1990-tallet ser ut til å forsvinne. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Toppfotballsjef Nils Johan Semb holdt denne uka et foredrag om spillerutvikling i regi av FK Tønsberg. Her ble flere temaer dekket, og ett av dem var spillerfysikk.

Da Norge var på høyden med verdens beste fotballnasjoner på 1990-tallet, var det ikke først og fremst ferdighetene med ball som var utslagsgivende. Løpskraft og duellstyrke sto i sentrum

- Mistet mye Semb sier at det er noe norsk fotball har mistet iløpet av de siste 20 årene - at det har blitt for mye fokus på de slepne midtbanespillerne som Mats Møller Dæhli og Martin Ødegaard er gode eksempler på.

- Jeg mener vi har mistet mye av det i norsk fotball. Vi er blitt bedre teknisk, men vi har mistet mye av det vi var gode på. Relativt sett har vi blitt dårligere på det. Det er naturlig at de beste spillerne blir brukt på midtbanen, hvor det er mest ballkontakt. Men det vi ser er at vi blant annet sliter med etterveksten på midtstoppere, sier han til Tønsberg Blad.

Semb illustrerte nettopp dette poenget ved å vise fram to bilder av Cristiano Ronaldo. Ett fra ungdomsårene i Manchester United, og ett fra Champions League-finalen i vår. Det er ikke vanskelig å se at portugiseren har utviklet en enorm fysikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer