Nils Johan Semb: - Norge kan slå Italia i Italia

Siste sjef som tok Norge til et sluttspill venter ytterligere løft for landslaget.

TROR PÅ YTTERLIGERE FRAMGANG. Toppfotballsjef Nils Johan Semb tror på et videre løft for det norske landslaget etter jubeluka. Her er han avbildet i en samtale med landslagssjef Per-Mathias Høgmo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TROR PÅ YTTERLIGERE FRAMGANG. Toppfotballsjef Nils Johan Semb tror på et videre løft for det norske landslaget etter jubeluka. Her er han avbildet i en samtale med landslagssjef Per-Mathias Høgmo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nils Johan Semb er den siste landslagstreneren som tok Norge til et sluttspill.

Det er så langt tilbake som i 2000, femten år siden. Nå sier Semb at det kan være noe riktig bra på gang. Og at alle rundt det nye landslaget har hatt god tro på et snarlig gjennombrudd.

Semb berømmer andre omgangen mot Kroatia søndag kveld.

- Det var festlig. Og det er lenge siden jeg har opplevet en slik stemning, både på tribunen og etter kampen på utsiden av stadion. Folk var nesten euforiske, og flere kom bort og gratulerte, sier en svært fornøyd toppfotballsjef til Dagbladet.

Toppfotballsjefen likte det han så på Ullevaal.

- Vi var gode. Vi greide å spille Kroatia ut av stilen. Vi så det på kroppsspråket deres, at de ble frustrerte. Og jeg vil påstå at Norge var nærmere 3-0 enn Kroatia var en redusering.

Nå tror Semb at både andre plassen i gruppa og posisjonen som beste tredje nasjon, som gir direkte plass i EM-sluttspillet er mulig.

- Jeg ser ikke bort fra at Norge kan slå Italia i Italia. De sleit seg til 1-0 seier både mot Bulgaria på straffe, og mot Malta med en innlagt hands, sier Semb.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.