Nilsen: - Det kom som et sjokk for meg

Og Tromsø retter med pressemelding.

(Dagbladet): I dag tidlig kom beskjeden om at Steinar Nilsen er ferdig som Tromsø-trener. Men styreleder Per Aronsen og daglig leder Ulf Johansen ønsket ikke å kommentere begrunnelsen for at de avskjediger Nilsen.

Nilsen selv uttrykte sjokk da han var i kontakt med TV 2 tidligere i dag. Senere tirsdag inviterte han til pressekonferanse i sitt eget hjem i Tromsø:

- Jeg fikk i går beskjed om at jeg var ferdig som hovedtrener i Tromsø IL. Begrunnelsen for det i går var at jeg ikke hadde tillit fra styret lenger, og ikke mer enn det. Det kom som et sjokk for meg, og det er veldig tungt å ta innover seg. Samtidig står jeg ganske rakrygget i forhold til alt som har skjedd de siste årene i TIL, sier Steinar Nilsen.

- Jeg har ikke noe usnakket med styret i Tromsø, og ønsker også dem lykke til videre.

- Det er en tung dag for meg, jeg visste ikke at dette skulle skje.

- Merkelig Tromsø ligger nest sist i Tippeligaen, med 17 poeng. Foran dem, og over streken, ligger Start og Mjøndalen, begge med 19. Tromsø havnet under streken etter den kontroversielle 1-1-kampen mot Sandefjord søndag.

Omstendighetene rundt Tromsøs pressekonferanse og sparkingen har høstet kritikk i etterkant. Dagbladets kommentator, Morten Pedersen, kalte det merkelig og overraskende overfor DBTV.

Rett før Nilsens pressekonferanse kom Tromsø med en pressemelding der de prøver å forklare. De sier de valgte å ikke kommentere noe om grunnen for sparkingen fordi de ønsket å beskytte klubben og Nilsen.

Begrunnelsen - På bakgrunn av reaksjonene i etterkant av pressekonferansen, ser vi at beslutningen om å ikke sin noe var feil fordi det åpner for usikkerhet og spekulasjoner. Vi beklager eventuelle misforståelser og spekulasjoner pressekonferansen har skapt, men styret har hele tiden hatt klubbens beste i sine tanker, heter det i pressemeldingen.  

Slik begrunner de sparkingen av Steinar Nilsen:

- I forkant av styremøtet mandag ble styret gjort oppmerksom i et møte med representanter fra spillergruppa om at det har vært misnøye og slitasje i spillergruppen på grunn av lederstil. Dette er hovedårsaken til at styret har gått til det skritt å avsette Steinar Nilsen. Styret mener at Steinar Nilsen ikke har fått nok ut av dagens spillegruppe og dermed måtte noe gjøres for å styrke sjansene til å berge plassen i Tippeligaen. Vi mener at dagens spillerstall er god nok til at vi skal klare å fornye Tippeliga-kontrakten.