VENTER PÅ INVESTORER: Brann-trener Steinar Nilsen håper pengesterke Brann-patrioter kan spytte inn midler slik at klubben kan lykkes.  Foto: Thomas Rasmus SKaug / Dagbladet
VENTER PÅ INVESTORER: Brann-trener Steinar Nilsen håper pengesterke Brann-patrioter kan spytte inn midler slik at klubben kan lykkes. Foto: Thomas Rasmus SKaug / DagbladetVis mer

Nilsen er lei av Brann-sutring

Men nå er treneren fredet ut sesongen.

||| (Dagbladet): Det toppet seg søndag, da Brann-supporterne ropte på styrets avgang etter 3-4 hjemme mot Start.

Nå er Brann-trener Steinar Nilsen lei den stadige klagingen mot Bergens stolthet, sportsklubben.

Til Bergensavisen sier den tidligere TIL-treneren at han synes negativiteten rundt laget er påfallende.

- Det har vært et negativt fokus fra jeg kom hit, det har vært 15 negative måneder. Det er liksom noe galt med det meste. Selv i de gode periodene i fjor, var det ulming og kritiske røster mange steder, sier han til lokalavisa.

Han nevner ikke navn, men én som har vært kritisk i år er TV2-anker Davy Wathne. Før møtet med Molde uttalte erkebergenseren til Dagbladet at folk som har opplevd traumer frykter det verste.

Og i går fortalte BT-kommentator Knut Langeland på TV2 at et «opprør er underveis» i Brann.

- Publikum må få lov til å uttrykke seg, slik de gjorde søndag. Men det er klart at når presse og utenforstående setter et konstant negativt søkelys på alt vi foretar oss, så blir en preget, sier Nilsen til BA.

Brann møter Rosenborg borte onsdag, med rødtrøyene på kvalikplass på tabellen. Han er i hvert fall forberedt på hva som blir tonen i Bergen ved et nytt nederlag.

- Jeg håper jo at folk til slutt skal bli drita lei av å klage. Nå har det vært slik noen år. Jeg drømmer om at det skal snu, og at folk bestemmer seg for å være med oss, og virkelig støtte oss.

Da Dagbladet snakket med Nilsen søndag tok han selvkritikk for at at laget har sluppet inn 13 baklengs på fem kamper.

- Jeg opplever presset på akkurat samme måte som i fjor, det var like ræva dårlig da. Nå må vi samle hodene for å se hva vi kan få til videre og det kan gjøres mye mentalt før neste kamp, sa Nilsen.

Bataljonen-leder Frode Hellesø sier til Dagbladet at supporterklubben foreløpig verken krever Nilsen eller styrets avgang.

- Det var mye frustrasjon søndag. Supporterne er delt i to leirer, om det er sportslig ledelse eller administrasjon og styret som må ta ansvaret, sier Hellesø.

Ifølge Brann-leder Bjørn Dahl har ikke Nilsen noen grunn til å frykte for sin egen trenerframtid i klubben.

- Vi kommer ikke til å gjøre noe med trenerkabalen. Steinar Nilsen og Rune Skarsfjord har full tillit ut denne sesongen, sier Dahl til TV 2-Sporten.

VIL BLI KVITT STYRET: Fansen var klare på stadion, men ifølge supporterklubben ønsker ikke de organiserte supporterne å kaste styret - foreløpig. Foto: Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VIL BLI KVITT STYRET: Fansen var klare på stadion, men ifølge supporterklubben ønsker ikke de organiserte supporterne å kaste styret - foreløpig. Foto: Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer