Nilsen kan bli Brann-trener før lørdag

Satt i møte i fem timer i dag.

BERGEN (Dagbladet.no): Steinar Nilsen kan bli ny Brann-trener før lørdag. I dag var han i et fem timers langt møte med klubben.

- Jeg reiser på ferie lørdag og håper å ha dette avklart før den tid, sier Steinar Nilsen.

Sist fredag var danske Troels Beck på et liknende besøk på Brann stadion. Han fikk sparken fra Esbjerg søndag kveld og er klar for nye oppgaver.

Det er lite som tyder på at Brann har andre kandidater i kikkerten.

- Vi har hatt en god dialog. Det er mange hyggelige mennesker her og Brann er en stor og flott klubb. Jeg må ha god kjemi med de som driver klubben og et sterkt ønske om å skape noe nytt, sier Steinar Nilsen til Dagbladet.no.

Avklaring før lørdag

Branns sportslige leder Roald Bruun Hanssen sier klubben vil gi trenerne svar før helga.

- Vi har snakket med Steinar Nilsen om lederfilosofi, spillestil og mye mer. Nå skal begge parter la informasjonen som er utvekslet få synke litt.

LANGT MØTE: Steinar Nilsen og Roald Bruun-Hanssen hadde et langt møte i dag der de utvekslet informasjon om seg selv og framtidige muligheter. Foto: LEIF STANG
LANGT MØTE: Steinar Nilsen og Roald Bruun-Hanssen hadde et langt møte i dag der de utvekslet informasjon om seg selv og framtidige muligheter. Foto: LEIF STANG Vis mer

- Steinar ønsker en avklaring før han reiser på ferie lørdag, og det må vi forsøke å få til. I Brann gjør vi det slik at utvalget som jobber med trener-saken skriver en innstilling for styret. Deretter skal styret ta den endelige avgjørelsen, sier sportslig leder Roald Bruun-Hanssen.

Har konkurrenter

Brann-ledelsen er oppmerksomme på at begge de to kandidatene har fått henvendelser fra andre klubber. Derfor må Roald Bruun-Hanssen være rask for å unngå at den beste kandidaten glipper.

Steinar Nilsen hadde med seg advokat og agent Torgeir Knutsen på møtet med Brann i går. Knutsen sier at de nå vil totalvurdere den informasjonen de har fått fra Brann før de gir noe svar tilbake.

Roald Bruun-Hanssen sier at han ikke tror økonomi vil bli avgjørende for valget, om det skulle bli Tromsøs tidligere trener eller den avgåtte Esbjerg-treneren.

- Jeg synes vi har kommet godt inn i denne prosessen nå. Begge de to kandidatene har kvaliteter som Brann og supporterne vil like. Det skal bli veldig greit å få avklart denne saken, sier Roald Bruun-Hanssen.

Nilsen kan bli Brann-trener før lørdag