Nilsen mener Brann-ledelsen mangler kompetanse

- På tide å ta ansvar for det som har skjedd.

||| (Dagbladet): I et intervju med TV2 Sporten går tidligere Brann-trener Nilsen hardt ut mot tidligere sportsdirektør i Brann, nå daglig leder, Roald Bruun-Hanssen.

Nilsen, som fikk sparken som Brann-trener i mai på grunn av manglende resultater, mener klubbens manglende talentutvikling skyldes dårlig ledelse.

- Da jeg kom så opplevde jeg talentsatsingen som minimal. Det var vel startet et prosjekt som vi etterspurte en plan om, men det så vi aldri. Vi ble forespilt at det var planlegging, og at det var ting på gang, sier den tidligere Brann-treneren.

- Det var iherdige mennesker som trente unge spillere, det er den ingen tvil om. Men man savnet en klar plan rundt det, sier han.

- Hvem har ansvaret for det?

- Det vet jo alle. Hele Hordaland. Og det er SK Brann og spesielt sportsdirektøren som hadde det som sitt arbeidsfelt i mange år, svarer Nilsen.

- Hadde flere forslag Nilsen hevder at han kom med flere forslag til hvordan ungdomsarbeidet kunne forbedres i hans tid som trener for klubben.

- Vi kom med konkrete forslag på hva som kunne gjøres, og hvordan man kunne ta tak i den situasjonen som var. Men det var ikke interessant å se på for ledelsen og daværende sportsdirektør, sier han i intervjuet.

Bruun-Hansen sier at planene for arbeidet er godt dokumentert.

- Det finnes godt dokumenterte planer for det arbeidet som har vært gjort, og det vil være godt dokumenterte planer for det arbeidet som skal gjøres fremover. Disse er i tråd med NFFs lisenskrav, sier Bruun-Hansen til TV 2 Sporten om talentutviklingen i Brann.

- Må ta ansvar Nilsen mener at noen må ta ansvar for det manglende ungdomsarbeidet i Hordaland.

- De trenger å bruke den kompetansen i Hordaland som er på dette området. De må slippe til. Så er det noen i dette området som jeg føler ikke har denne kompetansen som må tre til side og slippe til de kreftene som finnes i hele fylket. For det er masse bra spillere der. Masse spennende, sier Nilsen.

- Selv tok jeg opp masse guttespillere og lot dem spille cupkamper og treningskamper.  Men vi fant dem selv, ikke på grunn av at vi ble tipset av verken den ene eller den andre sportsdirektøren. Det var et arbeid som vi bare av interesse selv og fordi vi ønsket å prøve å lete og prøve finne unge spillere.

- Hvem må tre til side?

- Du må slippe til de med spisskompetanse på området og la de bestemme og utvikle. Da sier det seg selv hvem som må gjøre hva, sier Nilsen.

På spørsmål om det er daglig leder (Bruun-Hanssen) han sikter til, svarer Nilsen:

- Det er ingen tvil om at om man skal få virkelig fart i en så flott klubb som Brann så er det kompetanse som trengs å komme til og til å ta beslutninger, svarer han og ber ledelsen ta ansvar.

- Skal man ha en tittel som administrerende direktør/daglig leder så er det på tide å ta ansvar for det som har skjedd, ikke minst når man har vært hovedarkitekt for absolutt hele talentsatsinga til klubben.

Nilsen mener Brann-ledelsen mangler kompetanse