Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrennsprint Paralympics

Nilsen nærme gullmedalje i Paralympics

Vilde Nilsen (17) gikk onsdag inn til sølv på langrennssprinten for stående under Paralympics i Pyeongchang.

PYEONGCHANG: Norges Vilde Nilsen går 6 km skiskyting for stående under paralympics i Pyeongchang i Sør-Korea.
Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
PYEONGCHANG: Norges Vilde Nilsen går 6 km skiskyting for stående under paralympics i Pyeongchang i Sør-Korea. Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vilde Nilsen (17) gikk onsdag inn til sølv på langrennssprinten for stående under Paralympics i Pyeongchang.

Den norske jenta gikk ut 17 sekunder bak første utøver ut på grunn av handikap, men det tok ikke lang tid før 17-åringen hadde kontakt med feltet.

Inn mot mål ble det kamp om medaljene, men ingen kunne gjøre noe med russiske Anna Milenina som passerte først over mållinjen, 3,1 sekunder foran Nilsen.

Bak kom canadiske Natalie Wilkie i stor fart og truet den norske sølvmedaljen, men Nilsen ble klokket inn lite tiendedel foran Wilkie.

- Det kjennes helt fantastisk ut, jeg vet ikke helt hvordan jeg skal klare å beskrive det. Det betyr så utrolig mye. Jeg er bare kjempeglad, sier Nilsen til NRK.

- Jeg hadde aldri trodd jeg skulle stå her i dag og få denne sølvmedaljen i Paralympics, det er bekrefter at så lenge man står på så kan man lykkes, sier den lykkelige sølvmedaljevinneren videre.

Øvrige nordmenn

I sprintlangrenn for kvinner 1,1 km sittende ble det stopp i semifinalen for Birgit Skarstein. Kun 1,3 sekunder skilte Jarstein fra en plass i finalen.

Eirik Bye tok endte sist i finalen i herrenes 1,5 kilometer sprint for synshemmede. Bye gikk inn 29,5 sekunder bak den canadiske vinneren Brian McKeever.

Her tok svenske Zebastian Modin sølv, 2,5 sekunder bak, mens Jake Adicoff tok bronsen. Amerikaneren kom i mål 9,5 sekunder bak McKeever.

Håkon Olsrud kvalifiserte seg til semifinalen i 1,5 km klassisk langrennssprint for stående. Der ble han nummer fire, over seks sekunder bak den tredje og siste finaleplassen i heatet. Johannes Birkelund klarte ikke kvalifisere seg til semifinalen.

Trygve Steinar Larsen måtte bryte kvalifiseringsrunden i 1,1 km langrennssprint for sittende.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!