NORSKE SUPERSTJERNER? Denne gjengen er like suverene i Norge som Barcelona er i Spania, mener Steinar Nilsen. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix .
NORSKE SUPERSTJERNER? Denne gjengen er like suverene i Norge som Barcelona er i Spania, mener Steinar Nilsen. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix .Vis mer

Nilsen sammenlikner RBK med Barcelona

Før storkampen på Lerkendal.

||| • Fotballstudio fra kl. 19: Fem tippeligakamper

(Dagbladet): I går klaget Steinar Nilsen over negativiteten mot Brann i Bergen, han mener det har vært slik i 15 måneder..

I dag velger han å være i voldsomt positiv til Rosenborg, kveldens motstander på Lerkendal.

Den tidligere Milan-proffen sammenlikner trøndernes posisjon i Tippeligaen med den Champions League-vinner Barcelona har i Spania.

- Det er klart denne kampen blir tøff. Tidligere har jeg hørt folk si at Rosenborg ikke er Real Madrid. Men i norsk målestokk så er Rosenborg i mine øyne svaret på Real Madrid og Barcelona, sier Nilsen til TV 2 Sporten.

Ikke psykologisk spill
Han forteller at ærlighet er bakgrunnen for rosen til de hvitsvarte.

- Jeg har en oppfatning av å si ting som det er. Jeg driver ikke et psykologisk spill som andre, sier den tidligere TIL-treneren.

Nilsen sa til Dagbladet søndag at Brann-laget mangler råskap.

Til TV 2 sier han at han og laget de siste dagene har jobbet mye mentalt, fordi det har vært mye oppstyr rundt klubben i media.

- Vi har jobbet med å lukke oss inn i en tunnel og bare se i en retning, alle sammen, sier Nilsen.

Overfor Bergensavisen fortsetter Nilsen å snakke pent om RBK, og forteller at Steffen Iversen og Rada Prica er spillerne han frykter mest.

Satser ikke på forsvar
- Ferdighetene deres må vi demme opp for. Samtidig må vi være kreative selv. Vi kan ikke forsvare oss til seier, sier Brann-treneren.

Han mener Brann har en god sjanse mot RBK, fordi laget fra Lerkendal er et lag som satser framover.

- Akkuat der vi er nå er det veldig greit å møte et spillende lag, som er offensive i legningen sin.

• Rudolp Austin er tilbake etter karantene for Brann i kveld, og Nilsen bekrefter at han går rett inn på laget. Også Jan Gunnar Solli kan være tilbake for Brann, mens RBK mangler Roar Strand, Simen Wangberg - samt U19-spillerne Markus Henriksen og Mushaga Bakenga.

RESPEKT: Steinar Nilsen mener Brann skal sikre poeng ved å angripe RBK. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
RESPEKT: Steinar Nilsen mener Brann skal sikre poeng ved å angripe RBK. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer