Nilsen tror Milan må score minst to mål i kveld

For å slå ut Barcelona.

VANT SIST GANG: Barcelona vant 3-2 på San Siro da lagene møttes i gruppespillet. Foto: NTB SCANPIX
VANT SIST GANG: Barcelona vant 3-2 på San Siro da lagene møttes i gruppespillet. Foto: NTB SCANPIXVis mer

LIVESTUDIO: Følg AC Milan - Barcelona direkte i fotballstudio fra kl. 2045.

(Dagbladet): Barcelona gjester San Siro og AC Milan til den første av to kvartfinaler i Champions League i kveld. Steinar Nilsen tror hjemmelaget vil få det meget tøft mot de regjerende Champions League-mesterne.

- Sett med «Rossoneri»-øyne det blir veldig tøft. Barcelona er, sammen med Real Madrid, kanskje verdens beste klubblag. Jeg tror dessverre det blir for tøft, sier Steinar Nilsen til Dagbladet.

Han tror italienerne må score minst to mål for å ha mulighet til å gå videre til semifinale.

- Til returoppgjøret bør de ligge foran med to for at de skal ha en reel sjanse til å gå videre. Det blir en stor utfordring å holde Barcelona unna scoring, det blir knalltøft. De må ligge ekstremt kompakt når de ikke har ballen, og de må nekte Barcelona rom mellom forsvar og midtbane. Hvis ikke kan jeg ikke se hvordan Milan skal kunne stoppe dem, sier Nilsen.

Kommer ikke til å legge seg Nilsen tror ikke Milan kommer til å «parkere bussen». Han tror trener Massimiliano Allegri kommer til å angripe.

- Han kommer helt klart til å gå for å få et par mål. Han er en ekstremt oppegående, dyktig manager som vet hva utfordringa med å møte Barcelona er, og hvis det blir nødvendig vil han også ta i bruk det typiske italienske: Kynismen. Han er ikke redd for å være kynisk, og når Milan er ekstremt flinke til å være kyniske, kanskje best i verden.  De har en «må vi, så må vi»-holdning til det, sier den tidligere Tromsø- og Brann-treneren.

TROR BARCA GÅR VIDERE: Tidligere AC Milan-spiller Steinar Nilsen tror Barcelona går videre. Foto: Dagbladet
TROR BARCA GÅR VIDERE: Tidligere AC Milan-spiller Steinar Nilsen tror Barcelona går videre. Foto: Dagbladet Vis mer

Han ser imidlertid klare svakhetstegn i Milans bakre firer, som mangler både Alessandro Nesta og Thiago Silva.

- I tillegg har keeperen vært opp og ned. Abbiati har bare hatt en helt grei sesong. I utgangspunktet vil jeg si at den fireren Milan trolig stiller med i kveld ikke er god nok til å møte Barcelona over to kamper. Det blir en enorm prøve over to kamper, sier Nilsen.

Aldri sett Zlatan så god Nøkkelen for Milan, mener Nilsen, blir å få Zlatan Ibrahimovic involvert i spillet.

- Det er lenge siden jeg har sett ham god. Han har vel sagt det selv også, at han aldri har vært så god som nå. Han har hatt en fantastisk sesong, og er grunnen til at Milan leder Serie A.

- Barcelona må ta vekk Zlatan, nekte ham å vende opp i mellomrommet mellom forsvaret og midtbanen. Milan er veldig flinke til å bruke ham, og angrepsmessig går det meste gjennom ham, sier Nilsen.

Men der Milan bare har én stjerne, har Barcelona flere.

- Barcelona har flere som kan gjøre det Zlatan gjør for Milan. Xavi, Iniesta, Messi og en ikke helt ukjent spanjol som kom rekende fra Arsenal som ikke er så verst heller. Alle de dikteter tempoet, de har gjennombruddskraft og løpskraft. Det er en unik egenskap for et lag, sier Nilsen.

- Hva tror du resultatet blir?

- Jeg tror Allegri lykkes med taktikken, og jeg tror Milan scorer. Men jeg tror også Barcelona scorer. Jeg får si 1-1, men jeg tror Barcelona går videre til slutt, sier Nilsen til Dagbladet.

Følg kampen direkte i Dagbladets livestudio fra klokka 2045.