NEDRYKKSTRUET: Tromsøs trener Steinar Nilsen etter kampen mot Strømsgodset. Laget hans ligger nå på direkte nedrykksplass og er avhengig av hjelp fra Viking i siste serierunde.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
NEDRYKKSTRUET: Tromsøs trener Steinar Nilsen etter kampen mot Strømsgodset. Laget hans ligger nå på direkte nedrykksplass og er avhengig av hjelp fra Viking i siste serierunde. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

Nilsen vil dra fordel av sin Brann-fortid når TIL skal redde plassen i Bergen

- Det er ingenting som skremmer meg.

TROMSØ (Dagbladet): I de fleste situasjoner er uavgjort mot serielederen noe man feirer, men for Tromsøs del holdt det ikke med 0-0 hjemme mot Strømsgodset.

Alle de tre andre direkte nedrykkskandidatene vant nemlig sine kamper og dermed er laget på direkte nedrykksplass, bare én serierunde før slutt.

- Jeg fulgte faktisk ikke med på resultatene i de andre kampene. Jeg var for opptatt med å jobbe overtid på sidelinja, sier TIL-trener Steinar Nilsen.

- Men det er veldig leit for oss at de andre lagene lyktes i dag, legger han til.

Må ha hjelp fra Viking Nå har ikke lenger laget hans skjebnen i egne hender. TIL må slå Nilsens tidligere arbeidsgiver Brann i Bergen, samtidig som de er avhengig av at Viking tar poeng hjemme mot Sarpsborg 08. Tromsø har foreløpig ikke vunnet borte i inneværende sesong.

- Vi må reise dit å tro at det er vår egen hjemmebane, sier treneren.

Nilsen er usikker om han kan dra fordel av at han var trener hos den kommende motstanderen i 2009 og deler av 2010.

- Det er jo en stund siden, men jeg kjenner måten de spiller på god. Det som er mye viktigere er jobben vi selv skal gjøre der, forklarer treneren som ved to tidligere anledninger tatt over treneransvaret i Tromsø og reddet klubben fra nedrykk.

Til tross for at det ser vanskelig ut, framstår ikke Nilsen nevneverdig bekymret.

- Det er ingenting som skremmer meg, heller ikke i fotball, men jeg sa til guttene i pausen at det hjelper ikke at jeg har troen på dem. De må ha troen selv.

- Mye stang ut
Laget som i fjor tok fjerdeplassen i Tippeligaen og var tapende cupfinalist har hatt en katastrofal sesong. Riktig nok forsvant nåværende landslagstrener Per-Mathias Høgmo etter cuptapet. Det samme gjorde sentrale spillere som Fredrik Björck, Ole Martin Årst og Kara.

I sommer ble lagets største profil, landslagsspiller Ruben Yttergård Jenssen, solgt. Nilsen mener likevel et at det marginer som har sendt Tromsø i den situasjonen hvor de er nå.

- Det har vært veldig mye nesten for oss, og vi har hatt mye stang ut, forklarer han.

I kampen mot Strømsgodset på Alfheim søndag kveld traff ballen alliminiumet igjen. Et langskudd fra Remi Johansen like før full tid smalt i tverrliggeren.

- Det skuddet hadde fortjent å gå inn, hevder Nilsen.