SESONGDEBUT: Nils-Ingar Aadne gikk i dag sitt første løp etter samboerens bortgang i september. Det ble en etappe med mange følelser. Foto: Skjermdump fra NRK
SESONGDEBUT: Nils-Ingar Aadne gikk i dag sitt første løp etter samboerens bortgang i september. Det ble en etappe med mange følelser. Foto: Skjermdump fra NRKVis mer

«Nilsi» om sitt første løp etter samboerens bortgang: - Det ble veldig emosjonelt

Nils-Ingar Aadne sesongdebuterte på Beitostølen i dag.

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Det ble et følelsesladet skirenn for Nils-Ingar Aadne, da han i dag sesongdebuterte på Beitostølen. Løpet er det første komikeren og skiløperen går etter at samboeren Ida Eide (30) gikk bort i september. Eide var tilknyttet Øystre Slidre idrettslag, med nettopp Beitostølen som hjemmearenaen.

- Det føles fint nå. Det var deilig å gjennomføre. Samtidig er det både veldig spesielt og veldig fint å være her, sier Aadne til Dagbladet like etter målgang.

- Veldig nervøs

Aadne satte selv komikerkarrieren på vent i en lang periode etter tapet av samboeren i høst. Eide hadde dagen før hun døde deltatt i mosjonsløpet Norgesløpet på Jessheim. Der fikk hun hjertestans og ble funnet bevisstløs av forbipasserende.

Søsteren Mari Eide er på landslaget, men gikk ikke dagens løp på Beitostølen.

Etter å ha fullført 15 kilometer klassisk legger ikke komikeren skjul på at det var mange følelser i sving i løypa.

- Jeg var veldig nervøs før start, og det ble veldig emosjonelt. I løypa kom det noen tanker, men jeg forsøkte å vri det over på å gå så fort som mulig. Og jeg lar meg inspirere av Ida, sier Aadne.

Feil å være hjemme

Komikeren forteller at han etter dødsfallet har fått veldig god støtte fra skimiljøet og folk som kjente samboeren godt. Det har hjulpet ham i prosessen med å takle sorgen. Selv om han lenge vurderte om han skulle gå dagens distanse eller ikke, er han glad for å ha gjennomført.

- Jeg hadde nok følt at jeg var på feil sted hvis jeg var hjemme i dag, sier Aadne.

Aadne og Eide møttes etter at førstnevnte valgte å ta seg fri fra jobben som komiker for å satse for fullt på langrenn i ett år sommeren 2016. Året etter stilte de opp på Idrettsgallaen sammen.

Dagen etter dødsfallet kom Aadne og familien med følgende uttalelse til nyhetsbyrået NTB:

«Det er med dyp sorg vi bekrefter at Ida Eide døde på Ullevål sykehus i går som følge av at hun fikk hjertestans under et mosjonsløp på Jessheim lørdag. Familien er svært takknemlig for all den støtten vi har fått i denne uvirkelige situasjonen og ber om forståelse for at vi ønsker å bruke tiden framover sammen med våre nærmeste. Med hilsen familien og samboer».