Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk-svensk duell i Tour de Ski

Nilsson banket Weng og Østberg i spurten. Men to sentrale tall kan felle henne i sammendraget

Stina Nilsson herjer i Tour de Ski, men drømmen om sammenlagtseier er fortsatt fjern.

VANT IGJEN: Stina Nilsson tok sin tredje etappeseier i Tour de Ski etter en ny overlegen spurt. Heidi Weng ble nr. 2. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VANT IGJEN: Stina Nilsson tok sin tredje etappeseier i Tour de Ski etter en ny overlegen spurt. Heidi Weng ble nr. 2. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet): Stina Nilssons minimale ledelse før dagens jaktstart i Oberstdorf ble oppskriftsmessig innhentet raskt av Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg, som gikk sammen som en trio helt inn til mål.

Østberg satte fart inn i den siste bakken og var først inn på oppløpet. Nok en gang var Nilsson den sterke jenta i spurten og var så suveren på oppløpet at hun vant med 1,7 sekunder foran Weng. Østberg endte på 3. plass.

- Stina Nilsson er den kvinnelige Petter Northug i måten hun går på, mener NRK-kommentator Jann Post.

Nøkkeltallene som kan avgjøre Tour de Ski

23-årinen leder Tour de Ski sammenlagt 6,7 sekunder foran Weng og 11,8 sekunder foran Østberg. Det svenske supertalentet gir stor svensk optimisme - både for nåtiden og ikke minst framtiden.

Men den som tror Nilsson går helt til topps i Tour de Ski, bør ta en titt på resultatlista opp monsterbakken i Val di Fiemme i fjor. Der hadde 23-åringen bare den 40. beste tiden og ble slått med hele fire minutter og 31 sekunder av Weng. Østberg var tre minutter raskere enn Nilsson, mens Johaug banket den svenske jenta med hele seks minutter.

JEVNT: Stina Nilsson, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg følger hverandre tett i sammendraget i Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
JEVNT: Stina Nilsson, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg følger hverandre tett i sammendraget i Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg tror Heidi vinner til slutt. Hun har mye å gå på. Jeg tror Heidi jubler i Val di Fiemme, sier tremenning og skikollega Martine Ek Hagen til Dagbladet.

Vektaspektet

Det er hevet over enhver tvil om at den spurtsterke Nilsson har forbedret kapasiteten i lengre og tyngre løp bektraktelig. Det er også godt mulig at 23-åringen ikke presset seg like hardt som de norske jentene i fjor.

Men Nilsson, som er 11 centimeter og 12 kilo tyngre enn Weng, har ikke fysikkens lover på sin side i en så tøff motbakke og kan umulig ha tatt igjen over fire minutter på jenta fra Ytre Enebakk i løpet av et år.

I likhet med Petter Northug kan hun herje så mye hun vil på de innledende etappene, men forspranget hun trenger opp Alpe Cermis-bakken blir tilnærmet umulig å sikre seg.

- Heidi Weng er fortsatt den største favoritten på grunn av hennes store styrke opp monsterbakken, konkluderer Torgeir Bjørn.

Hylles av Weng

Weng mener Østberg er den sterkeste av dem akkurat nå.

- Det var Ingvild som gjorde hele jobben. Hun gjorde en vanvittig jobb. Stina lå bare bak og tok det i spurten. Jeg lå også mest bak og hadde nok med å holde følge. Jeg har sykt respekt for det Ingvild gjør, sier Weng til NRK.

- Det var ikke en meter å få fra Stina og bare noen hundre meter å få fra Heidi. Jeg måtte bare dra i front, sier Østberg.

Tour de Ski avsluttes med etapper i Toblach fredag og Val di Fiemme lørdag og søndag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling