Norsk-svensk duell i Tour de Ski

Nilsson banket Weng og Østberg i spurten. Men to sentrale tall kan felle henne i sammendraget

Stina Nilsson herjer i Tour de Ski, men drømmen om sammenlagtseier er fortsatt fjern.

VANT IGJEN: Stina Nilsson tok sin tredje etappeseier i Tour de Ski etter en ny overlegen spurt. Heidi Weng ble nr. 2. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VANT IGJEN: Stina Nilsson tok sin tredje etappeseier i Tour de Ski etter en ny overlegen spurt. Heidi Weng ble nr. 2. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet): Stina Nilssons minimale ledelse før dagens jaktstart i Oberstdorf ble oppskriftsmessig innhentet raskt av Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg, som gikk sammen som en trio helt inn til mål.

Østberg satte fart inn i den siste bakken og var først inn på oppløpet. Nok en gang var Nilsson den sterke jenta i spurten og var så suveren på oppløpet at hun vant med 1,7 sekunder foran Weng. Østberg endte på 3. plass.

- Stina Nilsson er den kvinnelige Petter Northug i måten hun går på, mener NRK-kommentator Jann Post.

Nøkkeltallene som kan avgjøre Tour de Ski

23-årinen leder Tour de Ski sammenlagt 6,7 sekunder foran Weng og 11,8 sekunder foran Østberg. Det svenske supertalentet gir stor svensk optimisme - både for nåtiden og ikke minst framtiden.

Men den som tror Nilsson går helt til topps i Tour de Ski, bør ta en titt på resultatlista opp monsterbakken i Val di Fiemme i fjor. Der hadde 23-åringen bare den 40. beste tiden og ble slått med hele fire minutter og 31 sekunder av Weng. Østberg var tre minutter raskere enn Nilsson, mens Johaug banket den svenske jenta med hele seks minutter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer