Verdenscup i Davos

Nilsson med skremmeskudd på prologen: – Det var voldsomt

Det svenske sprinthåpet var raskest av alle, men alle de norske jentene tok seg trygt videre.

RASKEST I PROLOGEN: Stina Nilsson. Foto: NTB Scanpix
RASKEST I PROLOGEN: Stina Nilsson. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Dagbladet): Stina Nilsson gikk en knallprolog i Davos i dag. Hun var raskest av alle, og fikk TV 2-ekspert Odd-Bjørn Hjelmeset til å utbryte:

– Det var voldsomt. Det her er et skremmeskudd fra Nilsson.

Nilssons tid på 2 minutter og 51 sekunder var nesten tre sekunder raskere enn Ingvild Flugstad Østberg (nummer 2 på prologen) og 4,5 sekunder raskere enn Maiken Caspersen Falla (nummer 8 på prologen).

TRYGT VIDERE: Maiken Caspersen Falla. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TRYGT VIDERE: Maiken Caspersen Falla. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

De norske jentene videre

Når kvartfinalen starter 13:00 i dag er selvfølgelig prologen glemt, og det er Falla som vant den siste duellen mot Nilsson på Lillehammer forrige helg.

Det ble en meget spennende prolog for Mari Eide. 28-åringen fra Øystre Slidre lå lenge på den utsatte 30.-plassen – men hun karret seg videre til kvartfinalen på den siste trygge plassen.

Det gjorde også Thea Krokan Murud (19. plass), Astrid Uhrenholdt Jacobsen (25. plass) og Heidi Weng (26. plass)

Fall for Krogh

Finn Hågen Krogh har hatt en alt annen enn optimal sesongstart. Og i dagens prolig gikk finnmarkingen på en ny smell. Krogh falt, og dermed røyk kvartfinaledrømmen. Han gikk inn til en 47.plass.

Johannes Klæbo var igjen overlegen i prologen og vant, over sekundet foran Lucas Chanavat fra Frankrike. Denne gangen er sprinten i fristil, og selv om avstanden ned til konkurrentene ikke var like brutal som den har vært i klassiskprologene i verdenscupen så langt, imponerer han likevel med å vinne i fristil også.

- Han er fantastisk bra, det er bare å la seg imponere. Det er bare å la seg inspirere av det, sier den svenske veteranen Emil Jønsson til Dagbladet.

Selv gikk han ikke videre etter å ha fått «høydebein» ut på andrerunden og stivnet totalt.

Sondre Turvoll Fossli (åttendeplass), Håvard Solås Taugbøl (11.-plass), Emil Iversen (16.-plass), Pål Golberg (18.-plass) og Sindre Bjørenstad Skar (20.-plass) er nordmennene som er trygt videre til kvartfinalen 13.15 i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer