Nilsson om de dramatiske minuttene: - Jeg var nervøs og fryktet det verste

Sverige beholdt sprintsølvet etter juryavgjørelse.

FALUN(Dagbladet): Det ble dramatikk i den svenske leieren etter kvinnenes lagsprint. TV-bildene viste at Stina Nilsson var utenfor løypa med den ene skia da hun passerte tyske Denise Herrmann.

Et klart regelbrudd - og etter Nilsson hadde spurtet inn til sølv fryktet Sverige protest og disk.

Stormet til jurymøte Dagbladet sto utenfor huset som rommer juryen da Stina Nilsson og trener Rikard Grip kom stormende. De var på vei for å forklare seg.

Vel fem minutter seinere kom de løpende ut bakveien, og Grip forklarte Dagbladet at de ikke ble disket:

 STORMET TIL JURYMØTE:  Her løper Rikard Grip og Stina Nilsson inn på jurymøte. De jaget journalistene bort og virker stresset. Fem minutter etter løp de ut bakveien av juryrommet - da hadde de fått beskjeden om at de ikke var disket. Foto: Ludvig Holmberg
STORMET TIL JURYMØTE: Her løper Rikard Grip og Stina Nilsson inn på jurymøte. De jaget journalistene bort og virker stresset. Fem minutter etter løp de ut bakveien av juryrommet - da hadde de fått beskjeden om at de ikke var disket. Foto: Ludvig Holmberg Vis mer

- Alt er bra. Det blir ingen protest, sa Grip til Dagbladet.

Gjorde ikke noe feil Etter å ha summet seg, fikk Sverige beholde andreplassen og kløyv opp på pallen sammen med Norge og Polen.

Etterpå forklarte Nilsson situasjonen:

- Jeg kom i kjempehøy fart og hadde ingen andre steder å ta veien. Jeg måtte enten kjøre inn i henne eller rundt.  Jeg mener jeg gjorde det riktige, og juryen var enig, sier Nilsson.

 FIKK SØLVET  Det svenske laget jubler for sølvet sammen med Norge og Polen. Foto: Hans Arne Vedlog
FIKK SØLVET Det svenske laget jubler for sølvet sammen med Norge og Polen. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

- Hva gikk gjennom hodet ditt da dere stormet inn på juryrommet?

- Jeg var veldig nervøs. Jeg fryktet at vi kunne mistet medaljen. Jeg hadde ikke sett det i reprise, og det er jo opptil juryen å bestemme.  Jeg fikk forklare meg, og jeg er glad for at de dømte som de gjorde, sier Nilsson til Dagbladet.

- Og hva følte du da dere fikk beskjeden om at sølvet ikke glapp?

- Det var tårer. Jeg har hatt to enormt bra resultater (sølv på sprint og teamsprint), klart det er følelsesladet, sier hun.