Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nilsson parkerte alle - Falla tok OL-sølv

Den svenske jenta var sterkest fra start til slutt i OL-sprinten.

GULL- OG SØLVJENTENE: Stina Nilsson vant OL-gull i suveren stil. Maiken Caspersen Falla, som vant sølv, hjelper rivalen opp på beina. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
GULL- OG SØLVJENTENE: Stina Nilsson vant OL-gull i suveren stil. Maiken Caspersen Falla, som vant sølv, hjelper rivalen opp på beina. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG/OSLO (Dagbladet): Allerede i semifinalen fikk vi en forsmak på hva som ventet i finalen, da Maiken Caspersen Falla og Stina Nilsson - de største forhåndsfavorittene - dro fra de andre og tok seg enkelt til finale.

Nilsson var rett og slett knallsterk gjennom hele finalen, og fikk ei luke nede på stadion. For Falla handlet det da om sølvet.

Den norske jenta var sterkest på oppløpet i duell med russiske Julija Belorukova, og tok medalje i sitt andre OL på rad. Sist ble det gull.

- Jeg er skikkelig glad, og jeg er så fornøyd med sølv. Det var stort. Stina var helt rå i dag, og vinner alt fra prolog til finale. Det var vel fortjent, sier Falla til Eurosport.

- Jeg kjente at jeg i semifinalen kunne spare litt krefter. Gikk jeg så bra bak, så tenkte jeg at jeg skulle ta ut alt i finalen. Det gikk veldig bra, og det var fantastisk godt. Jeg har lagt ned så utrolig mye detaljtrening, sier Nilsson til Eurosport.

PALLEN: Maiken Caspersen Falla, Stina Nilsson og Julija Belorukova. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
PALLEN: Maiken Caspersen Falla, Stina Nilsson og Julija Belorukova. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

Tungt for Weng

Falla fikk et tøft semifinaleheat, der hun møtte blant andre Nilsson, som så uforskammet frisk ut tidligere.

Live-published photos and videos via Shootitlive

De to var også i en egen klasse i semifinalen, og det så ut til at vi fikk en forsmak på hva som ventet i finalen.

Heidi Weng slet stort i sin semifinale og klarte aldri å kjempe om finaleplass.

Dermed ble Falla eneste norske jente i finalen.

Gråtende Harsem

Kathrine Rolsted Harsem gikk i et tøft kvartfinaleheat, mot blant andre Stina Nilsson.

Den svenske jenta imponerte i sitt heat og gled fra de andre ned på stadion. Harsem var blant dem som ikke klarte å henge med, og ikke klarte å ta seg til en semifinale.

Maiken Caspersen Falla møtte blant andre Ida Ingemarsdotter i sitt heat. Falla dro fra i den lengste bakken, og skaffet seg ei luke over kulen. Hun hadde god kontroll, og tok seieren i heatet.

Heidi Weng hadde også god kontroll i kvartfinalen og tok seg videre.

Ingvild Flugstad Østberg røk også skuffende ut i kvartfinalen etter en fjerdeplass der. Hun kan ha blitt hindret av at Justyna Kowalczyk la seg rett inn foran Gjøvik-jenta før oppløpet. Lite å gjøre med det.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!