Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nilsson skadet - bryter Touren

Stina Nilsson sliter med skade. Nå bryter hun Tour de Ski.

VONDT: Stina Nilsson skal ha slått ribbeina forrige helg under verdenscupen i Planica og vurderer å bryte Tour de Ski. Foto: Sportida/SIPA/Shutterstock /NTB Scanpix
VONDT: Stina Nilsson skal ha slått ribbeina forrige helg under verdenscupen i Planica og vurderer å bryte Tour de Ski. Foto: Sportida/SIPA/Shutterstock /NTB Scanpix Vis mer

SISTE: Stina Nilsson velger å bryte Tour de Ski, melder Expressen. Den svenske skistjerna drar hjem søndag, sier landslagslege Jan Wall.

Den svenske sprintstjernen viste oppadgående form forrige helg under sprintverdenscuprennene i Planica, hvor hun tok en andreplass bak Jonna Sundling, men på dagens åpningsetappe av Tour de Ski var Nilsson langt unna.

Nilsson viste i fjorårets sesong at hun på sitt beste kan henge med i en løypa med tilsvarende profil som i Lenzerheide, da hun som første og eneste kvinne i fjorårets sesong slo Johaug på et distanserenn.

Slik gikk det ikke denne gangen med ribbeinssmertene. I mål var Nilsson drøyt minuttet bak vinneren Johaug, på en anonym 24. plass.

Vurderer å bryte

Allerede på første mellomtid var Nilsson håpløst langt bak. Etter målgang forteller Nilsson at hun sliter med en ribbeinsskade hun pådro seg tidligere i vinter.

- Formen var det ingenting galt med, men jeg har hatt noen kjenninger i uken som har gått som påvirket meg, sier Stina Nilsson på spørsmål om hva som var galt fra SVT.

- Akkurat nå kjenner jeg det ganske mye i ribbeina. Jeg fikk ganske mye smerter fra Planica. Det er en risiko for at jeg ikke kan fortsette. Det påvirker meg mer enn jeg trodde, fortsetter Nilsson.

Godt comeback av Andersson

Langt bedre gikk det for Ebba Andersson som gjorde sitt første renn i verdenscupen for sesongen.

Den svenske jenta startet lenger bak i feltet sammen med Ingvild Flugstad Østberg. De to fulgte hverandre gjennom hele løpet og fra 1 kilometer til mål gikk de nøyaktig like fort som Therese Johaug i front.

Til slutt endte det med en sterk tredjeplass for Andersson i hennes retur.

Moa Lundgren endte på en 8.plass og Charlotte Kalla på en niendeplass.