Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nilsson slo de norske jentene: - Äntligen fick vi tysta den norska dominansen

Nilsson vant foran Caspersen Falla.

VANT: Stina Nilsson slo alle de norske jentene i Davos.
Foto: Anders Wiklund / TT kod 10040
VANT: Stina Nilsson slo alle de norske jentene i Davos. Foto: Anders Wiklund / TT kod 10040 Vis mer

(Dagbladet): Stina Nilsson vant sprinten i Davos etter en rå sluttspurt. Dermed vant en ikke-norsk utøver et verdenscuprenn for første gang denne sesongen.

Nilsson er ansett som den neste store svenske langrennsstjernen og var nest best bak Marit Bjørgen i mange langrennssprinter i fjor, deriblant under VM i Falun.

Med Bjørgen gravid på sidelinjen, kunne endelig det svenske supertalentet juble for seier. Det gjorde 22-åringen etter et imponerende sterkt oppløp, hvor Nilsson snøt Maiken Caspersen Falla for seieren på de siste meterne.

Det var Ingvild Flugstad Østberg tok kommandoen fra start i finalen, men i den siste bakken mot mål kom Caspersen Falla i et voldsomt tempo og suste først inn på oppløpet.

Falla hadde seieren i sin hule hånd, men plutselig kom Nilsson som et lyn inn på oppløpet og spurtet inn til svensk seier i Davos.

- Äntligen fick vi tysta den norska dominansen, om än bara för en tävling, skriver Expressen-journalist Simon Nordberg.

Behagelig hjemreise for Johaug Verdenscupleder Therese Johaug var så sikker på at hun ikke ville vinne dagens sprint, at hun sa til Dagbladet at hun ville gå hjem fra Davos til Norge om hun gikk til topps.

Det var hun som ventet aldri i nærheten av. Johaug ble oppskriftmessig utslått i kvartfinalen. Dermed slipper hun å gå hjem til Norge.

Heidi Weng ble utslått i semifinalen med knappest mulig margin, fattige tre hundredeler.

Dagbladet oppdaterer saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media