Verdenscup langrenn

Nilsson smadret de norske håpene: - Hun var bunnsolid

Spurtslo Maiken Caspersen Falla.

SEIER: Til Stina Nilsson. Foto: Bildbyrån
SEIER: Til Stina Nilsson. Foto: Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Dagbladet): Det var duket for et nytt toppoppgjør mellom de to beste sprinterne i verden for øyeblikket - Stina Nilsson og Maiken Caspersen Falla.

Stina Nilsson tok seieren i Ruka, mens Maiken Caspersen Falla vant på Lillehammer.

I dag var de i finale sammen med Kikkan Randall, Ingvild Flugstad Østberg, Jessica Diggins og Ida Sargent.

NUMMER TO: Maiken Caspersen Falla greide ikke å henge med da Stina Nilsson rykket til i den siste bakken. Foto: Bildbyrån
NUMMER TO: Maiken Caspersen Falla greide ikke å henge med da Stina Nilsson rykket til i den siste bakken. Foto: Bildbyrån Vis mer

Duell

Finalen ble en duell mellom de to førstnevnte. Nilsson og Falla fikk en luke ned til alle andre, og i den siste bakken dunket den svenske rivalen til og fikk en luke.

Det så ut som hun skulle få en enkel seier - helt til hun trøblet i den siste svingen og mistet mye fart.

Det gjorde at Falla spiste flere og flere meter på oppløpet. Fotofinish måtte til for å skille de to. Og det viste seg at Nilsson var først, åtte hundredeler foran Maiken Caspersen Falla. Kikkan Randall tok tredjeplassen. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer fem i finalen.

- Hun var bunnsolid i dag, sier TV 2-ekspert Odd-Bjørn Hjelmeset.

- Jeg var veldig sterk i dag. Så jeg var sikker på at jeg kom til å gi Maiken kamp. Dette var deilig, sier Stina Nilsson i et intervju med arrangøren.

Gikk for seier
Maiken Caspersen Falla forteller etter løpet at den svenske rivalen var veldig tøff i dag:

- Jeg gikk for seieren på sisterunden, men det ble akkurat litt for tøft. Sånn i etterpåklokskapens navn burde jeg ha satset på ryggen der. Jeg forsøkte å gå forbi, men det var kanskje ikke det smarteste valget i dag. Stina var sterk i finalen, sier Falla til Dagbladet.

Hun fortsetter:

- Jeg føler at denne løypa passer Stina veldig godt. Et lenger oppløp hadde passet meg bedre. At jeg greier å bli nummer to i den løypa jeg hater mest i verdenscupen er jeg ganske fornøyd med, sier Falla og flirer.

Skuffet

Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok seg greit videre fra prologen, men i dagens kvartfinale ble det en brå stopp for 30-åringen.

Da Dagbladet snakket med henne i pressesonen, var hun skuffet:

- Det er en kvartfinale hvor jeg føler jeg ikke får til en eneste ting. Jeg går ikke bra på ski, jeg gjør ingen gode taktiske valg. Det er ikke stang ut, jeg gjør rett og slett ingenting bra. Det er ganske frustrerende. Nå må jeg bli ferdig med dette, sier Jacobsen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer