Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nilsson tar over FCK etter Solbakken

Svenske erstatter nordmann.

IFRA SERIEMESTER TIL MESTER: Roland Nilsson reiser den korte veien fra Malmø FF til FCK. Foto: AP/Andreas Hillergren
IFRA SERIEMESTER TIL MESTER: Roland Nilsson reiser den korte veien fra Malmø FF til FCK. Foto: AP/Andreas Hillergren Vis mer

Svenske Roland Nilsson forlater Malmö og erstatter Ståle Solbakken som trener i FC København fra sommeren.

Det melder den danske ligalederen på sitt nettsted fredag ettermiddag.

- Roland begynner sin jobb hos FC København snarest mulig. Vi er i god dialog med Malmö, og jeg er overbevist om at begge parter er interessert i å finne en fornuftig løsning. Det er iallfall fastslått at vi har en ny hovedtrener fra 1. juli, fortsetter Jensen.

Ryktene om at Nilsson skal overta treneransvaret i København har svirret en stund. Nå er det klart at han har skrevet under på en kontrakt som varer til sommeren 2014.

- Vi fikk tidlig satt en profil på hvilken trener vi ønsket. Han lever godt opp til kriterier som spillekonsept, internasjonal erfaring, skandinavisk bakgrunn og referanser, samt dokumenterte resultater, sier sportsdirektør Carsten V. Jensen til FCKs nettsted.

Da løper Solbakkens kontrakt ut. Han overtar det norske herrelandslaget til neste år.

Ronald Nilsson ble kåret til årets trener i Sverige i fjor og har også lang erfaring som spiller. Han fikk 116 A-landskamper for Sverige og var blant annet innom Sheffield Wednesday og Coventry i England. For sistnevnte klubb var han spillende manager i 2001/02-sesongen.

(NTB-Ritzau)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media